7óra7

Ascher Tamás és Pataki András a zsűriben

Ascher Tamás és Pataki András a zsűriben

2015. 03. 05. | 7óra7

A szervezők hírlevelét tesszük közzé: "Számos külföldi társulattól futott be információkérés, illetve jelentkezési lap. Ez az AITA/IATA információs hálózatának is köszönhető. Érdekes, hogy főként távoli országok (India, Irán, Argentína, Izrael, Nepál, stb.) csoportjai voltak eddig a legaktívabbak, ami örvendetes, hiszen a közönségünk és a többi csapat egészen különleges előadásokkal, távoli kultúrák képviselőivel találkozhat majd.

A magyar csapatok jelentkezésével kapcsolatban úgy döntött a Szervezőbizottság, hogy a jelentkezési határidőt március 31-ig meghosszabbítja – ezt a kevés magyar jelentkezés teszi indokolttá. Így a fesztiválon résztvevő csoportok végleges listája legkésőbb április végén nyilvánosságra kerül - ezzel párhuzamosan értesítjük a jelentkezőket a döntésről.

Komáromi Sándor, a PROGRESS PÁPA művészeti vezetője a 2013/2014-es és a 2014/2015-ös évadban készült hazai előadásokból, valamint az AITA/IATA nemzetközi szervezet ajánlásai alapján külföldi előadások közül hivatalos versenyprogramot állít össze. Ebben segítik őt Regős János, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke és Solténszky Tibor dramaturg, elnökségi tag szakmai javaslatai. A szempont itt a művészi szempontú sokféleség, valamint a helyszínspecifikusság lett. Pápa első felállásban 3 helyszínt határozott meg a bemutatókra: a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermét, a Helyőrségi Művelődési Otthon színháztermét, valamint a Zsinagógát.

A versenyprogram keretében látott előadásokat háromtagú zsűri értékeli: Ascher Tamás rendező, Pataki András a Soproni Petőfi Színház igazgatója, főrendezője, valamint az AITA/IATA által delegált külföldi zsűritag. A fesztivál új színfoltja lesz az ifjúsági zsűri. A fesztivál versenyprogramját kritikaírói és színházelemzői csapat is végignézi, akik folyamatosan villámkritikákkal, azonnali reflexiókkal, bloggal segítik a fesztivál szakmaiságát.

A PROGRESS PÁPA fesztivál fejleményeiről folyamatos tájékoztatás érhető el: www.progresspapa.hu honlapon, illetve a PROGRESS PÁPA 2015 Facebook oldalon."

Kapcsolódó

Progress Pápa: megújul az ifj. Horváth István Nemzetközi Színjátszó Fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr707993195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása