7óra7

Mohácsi János egyik vidéki előadása is a Városmajorba érkezik

Mohácsi János egyik vidéki előadása is a Városmajorba érkezik

2017. 03. 09. | 7óra7

Kihirdették a versenyprogramot - hat előadás szerepel idén a Városmajori Színházi Szemlén.

Az elmúlt év legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai között látható lesz a kecskeméti Mágnás Miska, a nyíregyházi Képzelt riport... és a szabadkai Amadeus, de Miskolcról, Szombathelyről és Csíkszeredáról is érkeznek népszerű produkciók a versenyprogramba. A szemlét 2017. június 22. és július 11. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

szhely_a_falu_rossza_meszaroszsolt.jpgA falu rossza (fotó: Mészáros Zsolt)

A háromtagú szakmai bizottság – Papp Tímea, Stuber Andrea és Urbán Balázs színikritikusok – több mint ötven, 2016. március 1. és 2017. február 20. között bemutatott vidéki és határon túli színházi előadás megtekintése során választotta ki azokat a produkciókat, amelyek szórakoztató jellegük mellett a művészi megvalósítás szempontjából is kiemelkednek a kínálatból, ugyanakkor megfelelnek a Városmajori Szabadtéri Színpad technikai adottságainak is. A versenyprogramba javasolt előadásoknál a válogatók a színészi alakítások színességét, a professzionális társulati munkát, illetve a művek újszerű megközelítését emelték ki.

A Városmajori Színházi Szemlét 2017. június 22. és július 11. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire. A jegyvásárlás hamarosan megkezdődik.

A 2017. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:


Déry Tibor - Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)

Tóth Ede: A falu rossza – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)

Peter Shaffer: Amadeus – Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)

Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)

Georges Feydeau: A hülyéje – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)

Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház – Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr8212324449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása