7óra7

Sokszemközt – pályázati felhívás középiskoláknak a Magyar Színházban

Sokszemközt – pályázati felhívás középiskoláknak a Magyar Színházban

2014. 03. 10. | 7óra7

A Magyar Színház profilváltáson ment keresztül, a 2012/13-as évadtól kezdve mint ifjúsági és családi színház működik. Ennek a változtatásnak a következő eleme a 2013/14-es évadban beinduló KiBelátó Komplex Színházpedagógiai Program. Kulcsszavaik a kíváncsiság, a felfedezés, a kísérlet és a párbeszéd. Szeretnének nem csupán szolgáltató lenni – céluk, hogy a Magyar Színház a közönsége és kiváltképp a felnövő generáció partnerévé váljon.

*A Sokszemközt Program*

A program keretében hosszabb távon kívánnak együttműködni egy-egy osztállyal. A projekt hat-nyolc alkalmat, plusz az előadás megtekintését öleli fel. A projekt során a résztvevő osztályok betekintést nyerhetnek a színház mindennapjaiba, a próbafolyamatba, partnereivé válhatnak az alkotóknak, illetve a készülő előadás által felvetett problémák és kérdések kapcsán együtt gondolkodhatnak, ötletelhetnek a közreműködőkkel is.

Az I. projekt keretén belül a Szent Gellért Katolikus Gimnázium és a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont egy-egy osztályával gondolkodtak közösen a Vidovszky György rendezésében színpadra állított Közellenség kapcsán.

A II. projektben a Kürt Alapítványi Gimnázium és a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium vehetett részt a Nagy Péter rendezte Romeo és Júlia próbafolyamatában.

A projektekről beszámolókat olvashatnak a KiBeLátó Blog oldalán.

*Pályázati felhívás: a III. projekt*

|{background:#ddd; font-size:11px; padding: 5px 10px}. „Azt hiszed, hogy átlátszó. Belelátsz, és akkor meglátod – a láthatatlan látható.
Ez egy kilátó, a falak felett átlátó, az átlátszót is meglátó.
Eljöttünk, hogy láttassunk, hogy amit szeretnél, kilátóról láthasd, átláthass és beleláthass, legyen az is átlátszó – ahol a láthatatlan láthatóvá válik.” |

Május 17-én mutatják be Ivanyos Ambrus Vonalhúzás című darabját Göttinger Pál rendezésében. Az előadást középiskolai csoportok is végigkövethetik a KiBelátó Program keretein belül.

A csatlakozó projekt tervezett kezdése: 2014 márciusának utolsó hete (március 24).

Magyar Színház *A Vonalhúzásról*

18 évesen felnőttnek számítasz. Döntést kell hoznod, hogy hova tovább, még előbb is, mint „felnőnél”. Egy jelentkezési lapon dől el a következő jópár éved. De tényleg így a jó? Tényleg az akarsz lenni? És tényleg az vagy, aki lenni akarsz? Ismerős lehet a jelenség: „nagyon meg kéne már csinálnom ezt meg azt, de inkább megnézek még egy részt…” – Az előadás ezekre a pillanatokra és döntésekre emlékezik vissza a nagybetűs Élet szemszögéből; elvárások, kinek a döntése, példák és önismeret, van-e olyan, hogy késő? Meddig és hogyan lehet meghúzni azt a vonalat?

*Pályázat beadásának feltételi*

Pályázatot nyújthat be bármely, a kategóriáknak megfelelő, Pest megyei csoport vagy osztály. A nyertes pályázó által vállalandó egyedüli költség az előadásra váltott jegy ára (2500 Ft/fő).

*Pályázás menete*

> A kitöltött jelentkezési lapot a szinhazpedagogia@mszinhaz.hu e-mail címre várják március 21. 23:59-ig.
> A jelentkezési lap letölthető innen > Az eredményéről legkésőbb március 22. 23:59-ig tájékoztatják a jelentkezőket.

A programról és az előadásokról további információkat talál a színház oldalán, a KiBelátó Program oldalán, valamint a KiBelátó Program közösségi portálján

Kapcsolódó

>>> Ifjúsági programok és pályázati felhívás a Magyar Színházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417996155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása