7óra7

Mulatság Veszprémben

Mulatság Veszprémben

2013. 07. 07. | 7óra7

A Mulatság bemutatója 1999 februárjában volt, s azóta levehetetlen a Bárka Színház műsoráról. A produkció több díjat nyert az elmúlt években, az ország számtalan helyén vendégeskedett óriási sikerrel. Most bérletes előadásként látható a veszprémi Latinovits-Bujtor Játékszínben.

S, hogy miről is szól ez a kultikus darab? Arról, hogy három legény elindul a bálba. Úgy hallották, mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág. A bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem üres. Most akkor lesz mulatság vagy nem lesz? És ha lesz, kitől lesz? Másoktól? Maguktól? Mit kell tenni, hogy mulatság legyen? Hogy muzsika legyen. Hogy igazi legyen. Ez a kérdés. Egy életen át.

Scherer Péter, Szikszai Rémusz, Mucsi Zoltán

{background:#ddd}. |"Az előadás közben a művészek hol lenyűgöző, hol megkapó játékának köszönhetően folyamatosan ránk törő röhögőgörcs a végére torokszorító szomorúsággá módosul. Köszönhetően az elnyújtott, hosszú befejezésnek, amelynek során percekig ülünk sötét magányunkban kitartva és nyomatékosítva a katarzist, és talán megtalálva a mi mulatságunkat." Írásunk az előadásról |

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr508003709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása