7óra7

Isten előszobája – Halfnight-premierrel indít a Kőszegi Várszínház

Isten előszobája – Halfnight-premierrel indít a Kőszegi Várszínház

2013. 07. 06. | 7óra7

A Mattyasovszky Zsolnay Bálint rendezésében, Sediánszky Nóra fordításában látható darab ősbemutatójára július 6-án este 9 órakor kerül sor. Az előadás szereplői: Rusznák Adrienn, Czukor Balázs, Járó Zsuzsa, Fekete Györgyi. A hangosbeszélő Ötvös András lesz.

Isten előszobájában - Czukor Balázs, Rusznák Adrienn, Járó Zsuzsa, Fekete Györgyi

Egy repülőszerencsétlenség után érkezünk a Pokol tornácára. A nézők lesznek az áldozatok, ahogy sorban, egymás után megérkeznek a nézőtérre – ami maga a színházi játéktér. Itt fogadja őket négy „bentlakó”.

Hárman - kettő nő és egy férfi -, egy szokványosnak mondható szerelmi háromszög szereplői. Itt és most - Isten előszobájában, azaz az örökkévalóságban - újraélik szerelmük és haláluk történetét. Tragédiájuk felvillanó életképekben elevenedik meg, ahol a „bentlakók” negyedik tagja, Isten fogadatlan prófétája, az orosz-mexikói származású, vallási fanatikus Bordo próbálja mutatni az utat.
Az előadást a premier után még egyszer, július 7-én este 9-től láthatják az érdeklődést.

A szerző, Ashlin Halfnight Londonban született, de Torontóban nevelkedett. A Harvardon angol és amerikai irodalomból, később a Columbián drámaírásból szerzett diplomát.

Darabjait különböző amerikai színházakban állították színre. Több workshopot és felolvasóestet is tartott ugyanott. 2006-ban a magyar Nemzeti Színházban dolgozott a Fullbright ösztöndíj nyerteseként. Az írás mellett két kanadai jégkorong csapatnak is tagja volt. Egyetemi évei alatta kapitánya volt a Harvard hokicsapatának, majd két évadot a Hartford Whalersnél töltött profi játékosként. Jelenleg New Yorkban él és tanít.

_Kapcsolódó:_

>>> Harmincadik évadát kezdi a Kőszegi Várszínház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr268000351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása