7óra7

Aukció és „garázsvásár” a Maladypében

Aukció és „garázsvásár” a Maladypében

2015. 09. 14. | 7óra7

A 2015/2016-os színházi évadban megalakulásának 15. évfordulóját ünneplő Maladype Színház támogatása a működési pályázat eredményeként radikális mértékben csökkent. Ahogy az elmúlt években már számos alkalommal, a Maladype egyre nehezebb anyagi körülményei mellett különböző „túlélési stratégiák” és kényszerű megoldások sorát volt kénytelen kidolgozni, így a most kialakult helyzetben is hasonló módon, kreatív támogatói programokkal és megoldásokkal próbál reagálni a szűkülő támogatási összegekből adódó állapotokra - olvasható a színház közleményében.

Ezúttal a színház történetét meghatározó 2008 és 2014 között létrejött világlátott előadások (a teljesség igénye nélkül Leonce és Léna Tojáséj Übü király Lorenzaccio Platonov egy-egy emlékezetes rekvizitumát bocsátja aukcióra, hogy a számára megítélt dotációt az ily módon befolyó összeggel kiegészítve biztosítani tudja mindennapi működésének és projektjeinek finanszírozását, valamint a 15. évad megvalósulását.

A Színházak éjszakáján, szeptember 19-én 17.30 órától Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökének közreműködésével rendezett aukción a látogatók licitálhatnak a Maladype Színház díszletelemeire, kellékeire, jelmezeire, és a színház előadásaiban szereplő egyedi, a Maladype Színház alkotói által dedikált tárgyak tulajdonosai lehetnek.

Pokol - Orosz Ákos, Faragó Zénó, Fátyol Kamilla, Ladányi Andrea Árverésre kerül többek között Törőcsik Mari, Ladányi Andrea és Kuna Károly jelmeze a Figaro házassága a Pokol és a Don Carlos előadásokból, a Platonov egyedi készítésű biliárdasztala és a hozzá tartozó teljes biliárdszett, a Pokol előadásból jól ismert csontvázszerű forgó trónszék, mely Hans Rudolf Giger, az Alien filmek tervezőjének dolgozószobájában megtalálható karosszék pontos másolata, Salvador Dali Gala és Dali az égben című művének Ambrus Mária által tervezett, mennyezetre kifeszíthető, vászonra printelt másolata a Don Juanból, Katus György szobrászművész flamingója a Tojáséjből, a Stílusgyakorlatok különböző korokat idéző elegáns jelmezei és a felsoroltak mellett még számos különlegesség.

Az aukcióra kerülő tárgyak képekkel illusztrált listája, a hozzájuk tartozó kikiáltási összegekkel, megtalálható a Maladype Színház honlapján

Az aukciót követően 18.00 órától a Maladype „garázsvásárt” tart, ahol a már korábban említett előadásokon kívül a Figaro házassága, Pokol, Don Carlos, Egmont, Don Juan, Macbeth/Anatómia, Roberto Zucco, Stílusgyakorlatok jelmezeit, kellékeit és kisebb díszletelemeit is megvásárolhatják a látogatók. A kisebb tárgyak becsületkasszások, a nagyobb tételek alkuképes irányárasok.

A Maladype rendezvénye a Színházak éjszakájára megváltott karszalagtól függetlenül látogatható. Helyszíne: Maladype Bázis, 1088 Mikszáth Kálmán tér 2.

További információ a +36 70 635 06 44-es telefonszámon és az ildiko.eri@maladye.hu e-mail címen kapható.

*Kapcsolódó*

Közleményben reagál a Maladype

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr387992377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása