7óra7

Már a nyáron belehúzott a Móricz Zsigmond Színház

Már a nyáron belehúzott a Móricz Zsigmond Színház

2015. 08. 27. | 7óra7

Bár még csak az évad elején állunk, már most jó hírekkel szolgálhatunk, hiszen míg az elmúlt évben a Szabadtéri Színpadon bemutatott 18 előadás körülbelül 11 millió forint bevételt hozott, addig idén csupán 13 alkalommal nyitottuk ki kapuinkat, a befolyt összeg viszont elérte a 19,5 millió forintot” – mondta az igazgató.

Schlanger András Ami a 2015-16-os évadot illeti, vígjáték, dráma, operett, musical és gyermekdarabok is helyet kapnak a Móricz Zsigmond Színház következő évadában.

Októberben a Dollárpapa nyitja az évadot, címszerepben a Jászai Mari-díjas színésszel, Józsa Imrével. Ezt követi majd a Coppélia című tánc-mese-játék, melyet Krámer György rendez a Művész Stúdióban. Nem sokkal később tekinthetik meg az érdeklődők a Szász János által színpadra állított Hedda Gablert, valamint Rákos Péter és Bornai Tibor Tibor mese musicaljét, A mumust Bal József rendezésében. Novemberben mutatja be a nyírségi színház Molnár Ferenc Az ördög című vígjátékát dr. Tasnádi Csaba rendezésében, Schlanger Andrással a főszerepben. Decemberben az Olt Tamás által rendezett Taurin-forradalom zárja a 2015-ös évet.

A következő esztendőt a neves, cseh rendező, Ivo Krobot darabja nyitja, a Túl zajos magány. Februárban látható először a színházban a Csoda és Kósza, és még ugyanebben a hónapban színpadra kerül Háda János rendezésében A palacsintás király is. A nagyszínpadon a tavasz a Bál a Savoyban című előadással indul, melyet a Tudós nők című darab követ Vándor Éva főszereplésével, Schlanger András rendezésében. Az évadot Egressy Zoltán Idősutazás című darabja zárja, melyet a Krúdy Kamaraszínpadon Hargitai Iván rendez.

A következő évadban olyan színészek lépnek fel vendégként a nyíregyházi színházban, mint Trokán Anna, Szegezdi Róbert, Kiss Diána Magdolna, Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Katona László. Új tagokkal is bővült a színház társulata: Dézsi Darinka, Szvrcsek Anita és Urmai Gábor mellett az idei évadtól szerződött tag lett István István is.

*Kapcsolódó*

Schlanger András: közönségbarátabb lesz a nyíregyházi színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr477992431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása