7óra7

Színház a gangon

Színház a gangon

2015. 08. 14. | 7óra7

A szervezők elmondása szerint az előadás valóságosabb, mint egy háromdimenziós film, elvégre az érdeklődők élőben, valódi díszletek között, azoknak az embereknek/szereplőknek az életét nézhetik, akikkel nap mint nap összetalálkoznak az utcán, piacon, lépcsőházban. Mindehhez pedig egy olyan hely szolgál díszletként, ahol a jelenlévők válnak ügyelővé, kellékessé, esetleg súgóvá.

Gang Színház

Goldoni Terecskéjében a figurák nagyon közel laknak egymáshoz, átjárják egymás életét pont úgy, ahogy ma is bármely ház lakóközössége teszi. Szerelemre és biztonságra vágynak, félnek az egzisztenciális nyomorúságtól, olykor az önérdek hajtja őket, olykor meg a jóakarat; és mindezzel együtt végtelenül szeretnivalóak – áll az előadás színlapján.

A Gang Színház lényege, hogy nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, jobban mondva udvarába. Az előadássorozatot, mely során azok a lakosok is részesülnek színházi élményben, akiknek erre nem vagy kevés lehetősége lenne, az Erzsébetvárosi Önkormányzat támogatja.

Segíts, hogy legyen színház a gangon!

Az ötlet egyedülálló, noha nem most született. A Pulzus Társulás – elsőként Magyarországon – 2014 nyarán, tíz alkalommal VII. kerületi bérházak belső udvaraiba vitte el előadását. Már ekkor fölmerült a teljesen nyílt előadás ötlete. Most pedig, megtartva azt az alapgondolatot, hogy az előadás bárki számára elérhető, azaz ingyenes legyen, az adjukossze.hu segítségével gyűjtenek támogatást. Az ősszel megvalósuló nyílt előadásnak a FogasHáz ad otthont. A támogatók pedig nemcsak adnak, kapnak is, hiszen adományaikkal a Bethlen Téri Színház támogatói körének tagjaivá is válhatnak – olvasható a Bethlen Téri Színház közleményében.

Bővebb információk elérhetőek és az adományok megtehetőek az adjukossze.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr117992451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása