7óra7

Civilek testközelben: Norvégminta Fesztivál

Civilek testközelben: Norvégminta Fesztivál

2015. 06. 09. | 7óra7

A Norvég Civil Támogatási Alap által több száz önkéntes részvételével szervezett rendezvény célja, hogy bárki megismerhesse és megtapasztalhassa, hogy milyen sokrétű és értékes a civil szervezetek munkája, és minden résztvevő új ismeretségekkel, élményekkel gazdagodhasson.

Kerekasztal beszélgetések, gyerekprogramok, társasjátékok, koncertek, városi séták, vetítések, kézműves programok, kiállítások, ételkóstolók és felvonulás várja többek között az érdeklődőket. A sokszínű, ingyenes események között mindenki megtalálhatja a magának valót, függetlenül attól, hogy hány éves, honnan érkezett, milyen nehézségek és örömök jellemzik mindennapjait. A nonprofit szervezetek és munkájuk ugyanis épp olyan sokszínű, mint a társadalom, amelyben élünk. Itt lesz az alkalom arra, hogy testközelből megismerhessük azokat, akikkel máskor alig van módunk találkozni, és olyan eszközöket sajátítsunk el, amelyekkel mi is alakítani tudjuk közös világunkat.

"A sokszínű és független civil szervezetek hálózata az élhető társadalom egyik alapja. Szerintem ez alap. Most még csak norvég. De egyszer talán majd magyar alap is lesz." - nyilatkozta Hajós András, a fesztivál házigazdája.

Sokféle civil van: vannak környezetvédők, állatbarátok, örök segítők, jogvédők – mindannyian elhivatottak, akik tenni akarnak embertársaikért. Vannak köztük tapasztaltak és tapasztalatlanok, munkanélküliek, egyedülállók, romák vagy fogyatékkal élők – ők is gazdagítják a világunkat.

Napközben velük, róluk, magunkról, egymásról és egymással beszélgethetünk, vagy tandemen kerekezhetünk a Ligetben, megismerhetjük Budapest láthatatlan arcát, új tárgyakat készíthetünk régi, megunt darabokból, játékos helyzetekben kipróbálhatjuk, mit tennénk mások helyében.

A számos ismeret, tapasztalat, élmény begyűjtése utána esténként az agyminták kötetlenül lazulhatnak a Parno Graszt, a ColorStart és Marge, valamint Tilos Dj-k zenéjére.
A fesztivál teljes programja elérhető itt.

A Norvég Civil Támogatási Alap célja Európa 16 másik országához hasonlóan nálunk is az, hogy erősítse a civil társadalom fejlődését, amelyben minden állampolgár részvételének fontos szerepe van – csakúgy, mint a társadalmi igazságosságnak, a demokráciának és a fenntartható fejlődésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr797992663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása