7óra7

Tiszta föld - kortárs káosz a Trafóban

Tiszta föld - kortárs káosz a Trafóban

2014. 11. 06. | 7óra7

Nem véletlen, hogy József Attila Szabad ötletek jegyzékét választották szövegeik kiindulási alapjául, egyfajta korképül, hiszen a költő munkájában is jelentős szerepe van az összeegyeztethetetlenségnek. Ezúttal táncosok nyúltak ehhez a rendkívüli anyaghoz, amelyből kiindulva saját gondolataikat és érzéseiket fejezhetik ki – a lehető legplasztikusabb módon. Nem ez az első eset, hogy szöveges produkciót láthatunk a társulattól, korábbi munkáikban is dolgoztak már szöveges anyaggal.

Tiszta föld

A társulattal Natalia Iwaniec, hitelesített Gaga-oktató dolgozott együtt a próbafolyamat során, így egy egészen különleges mozgásvilágot láthatunk. A Gagában test és lélek nem határolódik el egymástól, a táncosok egyként kezelik fizikai és mentális részüket. Ezt a mozgásformát a magyar közönség nemcsak az Ohad Naharin által alapított Batsheva Dance Company-tól, hanem tanítványa, Sharon Eyal tavaly a Trafóban bemutatott, Hause című koreográfiájából is ismerheti.
A Tiszta föld nem tisztán Gaga, de a táncosok munkáját nagyban meghatározta ez az egyedülálló gondolkodásmód.

A Közép-Európa Táncszínház mindig is nagy figyelmet fordított a fiatal tehetségek felkarolására. A SÍN Kulturális Központ által 2013-ban alapított InterCity Díjat neves együttes-vezetők és koreográfusok Sebők Cintiának, a Győri Táncművészeti Szakközépiskolában végzett táncművésznek ítélték, ő is szerepel a most bemutatandó produkcióban.

Tiszta föld

Kun Attila, az előadás koreográfusa így ajánlja a Tiszta földet:

Semmi cirkusz, semmi pornografikus - művészetnek keresztelt - meztelenség, semmi csinnadratta.
Viszont szeretettel várjuk a gondolkodó, asszociatív fantáziával megáldott, figyelni képes közönséget, mert gyors tempójú, szikáran nyers előadással készülünk.
Az előadás egyik múzsája a Bethlen Téri Színház kertjében "élő" fa. Ez a fa az egyik „főszereplője" lett az előadásnak - a kortárssága inspirálta az előadás asszociatív gondolatmenetét.

A KET életében külön öröm, hogy hosszú idő után újra találkozhat a Trafó közönségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr237994127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása