7óra7

Részt venni - A Káva Kulturális Műhely felhívása iskolák számára

Részt venni - A Káva Kulturális Műhely felhívása iskolák számára

2014. 10. 30. | 7óra7

„A Szobor olyan komplex színházi akcióprojekt, melynek célja az empátia és a tudatosság fejlesztése drámapedagógiai és színházi eszközök használatával, a személyes találkozás elősegítése a közelmúlt egy traumatikus eseményével és az ehhez fűződő viszony vizsgálata a jelenben cselekvésen, átélésen és közös vitán keresztül. Projektünkkel a 2008/2009-es romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat emlékére, pontosabban az emlékezés hiányára reflektálunk, ezzel együtt a cigány-nem cigány együttélést tesszük témává középiskolás fiatalok és felnőttek számára” – írják a szervezők.

Olyan budapesti középiskolák jelentkezését várják, amelyek vállalják az együttműködést a 2014/2015-ös tanév második felében, melynek keretében a partnerintézmények egy-egy osztályával két akció valósulna meg: részt vesznek a Szobor című résztvevő színházi előadáson, melynek helyszíne a Káva Műhely, és egy városi (köztéri) flashmob akcióban is részt vállalnak egy előre egyeztetett márciusi vagy áprilisi napon.

Emellett az is fontos szempont, hogy egy alkalommal a tantestület is részt vegyen a Szobor című komplex színházi játékon, és lehetőség szerint minél több pedagógus tudjon csatlakozni a flashmob-akcióhoz is; valamint az aspiráló intézmény biztosítani tudja a folyamatos kapcsolattartást egy - a közös munkát segítő pedagógus kolléga - személyében.

Szobor

*A részvétel az intézmények, a részt vevő diákok és tanáraik számára térítésmentes.* A projekt flashmob-akciójáról kisfilm készül.

A Káva Kulturális Műhely a projektben három oktatási-nevelési intézménnyel tud együttműködni: összesen három 9-11. évfolyamos iskolai osztállyal és egy tanári karral.

A jelentkezés határideje: 2014. november 30.

Jelentkezni Németh Edina projektasszisztensnél lehet a nemeth.edina@kavaszinhaz.hu e-mail címen, érdeklődni ugyanitt, illetve a +36 1 315 0781-as és a +36 20 206 1860-as telefonszámokon.

Kapcsolódó

>>> Szobor – Káva/ARS (A Résztvevő Színháza)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr677994225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása