7óra7

Állandó játszóhelyen kezdi az új évadot a Turay Ida Színház

Állandó játszóhelyen kezdi az új évadot a Turay Ida Színház

2014. 08. 30. | 7óra7

Darvasi Cecília, a Turay Ida Színház ügyvezető igazgatója és Darvasi Ilona alapító igazgató A színház fennállásának elmúlt 14 éve alatt tartott már társulati ülést folyami hajón, retro büfében, salsa esten, "de színházteremben, ráadásul a sajátunkban még sosem" - fogalmazott Darvasi Ilona, a színház alapító igazgatója, az évadzáró-évadnyitó társulati üléssel egybekötött csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az igazgató elmondta, az épületet márciusban vették át, de a felújítási munkálatokat csak június közepén tudták megkezdeni. A rendkívül leromlott állapotú épület teljes felújításon esett át, így a színház a szeptember 21-i megnyitót követően szeptember 23-tól teljesen megújult állapotban várja a közönséget.

Sánta Péterné, Józsefváros alpolgármestere felidézte, hogy az épület Józsefvárosi Színpad néven 1913-ban nyitotta meg kapuit, később mozgó színház lett, majd mozi működött benne. Az évek folyamán otthont adott bányász színháznak, cirkusz és varietének, volt népszínház, kamaraszínház, Józsefvárosi Színház és 2009-től Ruttkai Éva Színház.

Darvasi Cecília ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Turay Ida Színháznak a tavalyi évadban 406 előadása volt, kilenc felnőtt- és három gyerekbemutatót tartott, előadásait pedig összesen 123 000 néző látta országszerte.

Az új évadban hét felnőtt-, egy kamaraszínházi és két gyerekszínházi premierrel készülnek. Október 18-án mutatják be Topolcsányi Laura és Berkes Gábor Bubamara című musicaljét Kökényessy Ági rendezésében, aki ezzel a darabbal debütál a Turay Ida Színháznál. Ezt követi a Doktornők című, első világháborús zenés játék ősbemutatója Árkosi Árpád rendezésében, decemberben pedig Steinbeck Egerek és emberek című művének színházi adaptációját rendezi Csiszár Imre.

Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház alapító igazgatója

Februárban a Kaló Flórián-Domján Edit páros életéről szóló "Köszönet mindenért..." című darabot mutatják be, majd Bodrogi Gyula viszi színre a Charley nénje című zenés bohózatot. Márciusban Gyökössy Zsolt állítja színpadra A maláji lány című zenés darabot, áprilisban pedig Verebes István A vöröslámpás ház című Hunyadi Sándor-novella színpadi adaptációját viszi színre.

Ezeken túl októberben indul Nádas György kabarésorozata a Nádas Kabaré, a gyerekeket pedig A szép és a szörnyeteg, valamint az Aladdin bemutatójával várják az új évadban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37994763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása