7óra7

Tiltakozik Andrási Attila kinevezése ellen a Szabadkai Népszínház társulata

Tiltakozik Andrási Attila kinevezése ellen a Szabadkai Népszínház társulata

2014. 06. 09. | 7óra7

Szabadkai Népszínház „A szabadkai Narodno pozorište-Narodno kazalište-Népszínház Magyar Társulata megdöbbenéssel értesült a Magyar Nemzeti Tanács kulturális bizottságának döntéséről, mely szerint Andrási Attilát javasolja a társulat élére művészeti vezetőnek. A társulat Andrási Attila pályázati programjával nem ért egyet” – áll a Népszínház szerkesztőségünkhöz eljuttatott, magyar és szerb nyelvű nyilatkozatában.

A társulatvezetői posztra négyen aspiráltak, Andrásin kívül Antal Attila, Körmöci Petronella és Péter Ferenc voltak a jelöltek. A művészeti vezetőt a Népszínház igazgatója, Ljubica Ristovski nevezi ki a Magyar Nemzeti Tanács kulturális bizottságának a javaslata alapján. A vezetői pályázatot Mezei Zoltán megbízatási időszakának lejárta miatt írták ki. A szabadkai születésű rendező, Andrási Attila – aki a Kapu és a Magyar Fórum című lapokban is publikált – jelenleg a 2002-ben alapított, vállaltan jobboldali szemléletű Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház igazgatója, amelynek célja, hogy olyan előadásokat készítsen, amelyek a délvidéki magyarság történelmével, sorsával „kendőzetlenül” foglalkoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr247995245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása