7óra7

Pas de quatre14 és TáncTrend14 – alternative az Erkelben

Pas de quatre14 és TáncTrend14 – alternative az Erkelben

2014. 03. 26. | 7óra7

Nagy sikert aratott Harald Lander Etűdök című egyfelvonásosa a Magyar Nemzeti Balett Modern+1 estjén március 22-én.

Az Etűdökben különböző nehézségű ugrásokat, forgásokat mutatnak be a táncosok, a legegyszerűbb gyakorlatoktól a legbonyolultabb technikákig. Épp ezért számít a darab mércének a nemzetközi balettéletben: az a társulat, amely sikerrel viszi színre, felkészültségét, magas technikai színvonalát bizonyítja. Március 22-én a Magyar Nemzeti Balett művészei eleget tettek ennek, a látványos ugrásokat, szédítő pörgéseket, virtuóz megoldásokat és a tökéletes összhangot többször is kitörő vastapssal, hangos ovációval, elismerő bravózással díjazta a közönség. A Modern+1 est – benne két Kylián-koreográfia, a Petite Mort és a Hat tánc – további öt alkalommal látható az Erkel Színházban.

Rítus

Április 5-én és 6-án, a Pas de quatre14 estekkel a tavaly elindított hagyományt viszi tovább az Opera: a cél, hogy Magyarország négy nagy társulata egy estén, egy színpadon álljon közönség elé. A korai egyeztetéseknek köszönhetően idén mindegyik együttes el tudta fogadni a Magyar Nemzeti Balett meghívását. A Győri Balett így Velekei László Kodály című alkotását, a Pécsi Balett Zachár Lóránd Hullámzó talaj című koreográfiáját, a Szegedi Kortárs Balett pedig a Rítus című Juronics-kompozíció egyik felvonását hozza Budapestre, hogy az ország legnagyobb befogadóképességű színházában egy estén teremtsenek táncünnepet. A Magyar Nemzeti Balett a különleges, Petite Mort-t adja elő a Pas de quatre14 estjein.

Modern+1 - Petite Mort

A Pas de quatre14 harmadik napján, április 7-én rendezik meg a TáncTrend14 – alternative estet amely még szélesebbre tárja a lehetőségeket: a táncműfajok közönsége az alternatív, független társulatok produkcióit is láthatja az Erkel Színházban. Válogatott műfaji összeállítást tekinthetnek meg, amelynek része a néptáncelemekre épülő látványos Vári Bertalan-koreográfia, a Magyar táncok 2014 Budai László tangó show-ja, a Historia del tango és Góbi Rita társulatának előadása, a Gyöngyhalászok.

A színpadi programot követően az Erkel Színház vendégei maguk is táncosokká válhatnak: jelképes részvételi díj ellenében Budai László vezetésével a Nagybüfében sajátíthatják el a tangó alapjait, miközben akár a Magyar Nemzeti Balett, vagy a vendég társulatok művészeivel is együtt táncolhatnak.

Kapcsolódó:

>>> Etűdök – Premierre készül a Magyar Nemzeti Balett

>>> A víg özvegy hazai premierjével kezdi a tavaszt a Magyar Nemzeti Balett

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr267996007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása