7óra7

Vörösmarty Színház: rendhagyó feldolgozás Móricz Pillangójából

Vörösmarty Színház: rendhagyó feldolgozás Móricz Pillangójából

2014. 01. 08. | 7óra7

A szerdai sajtópróbát követően Horváth Csaba elismerte, hogy valóban szokatlan lett a két felvonásos, zenés-táncos színdarab, mert "Móriczcal nem szokták ezt csinálni", de tett rá egy kísérletet és "jó érzése lett tőle".

Kádas József és Törőcsik Franciska

A rendező-koreográfus elmondta: régóta foglalkoztatja Móricz Zsigmond. Hozzátette, hogy az eredeti regényből és az átiratból kiolvasott olyan dolgokat, amelyek előadásait jellemezni szokták, ezért vitte színpadra.

Úgy vélte, Móricznál erőteljes a környezet megjelenítése, az akusztikai atmoszféra, amelyek rendkívül inspirálóak voltak számára és azokat mozdulatokon keresztül igyekezett visszaadni.

Hangsúlyozta, hogy a színészeknek nehéz feladatuk van, mert több dologra kell figyelniük az előadás közben és "a darabnak is folyékonynak kell maradnia".

középen Horkay Barnabás

A mintegy háromórás szerelmi idill főbb szerepeit Kádas József, Törőcsik Franciska, Varga Mária, Nagy Norbert, Varga Gabriella, Krisztik Csaba és Blaskó Borbála játssza. Zenéjét Dresch Mihály, Lukács Miklós és Balogh Kálmán szerezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787996669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása