7óra7

Az ég s a föld között Fischer Iván Lakásszínházában

Az ég s a föld között Fischer Iván Lakásszínházában

2013. 10. 28. | 7óra7

Gyabronka József A lakásszínházzá alakított otthonban családias körülmények között találkozik a néző a színházzal, az alkotókkal és a szereplőkkel, az előadás után a közönség egy tea mellett beszélgetve folytathatja az estét. A produkciókhoz kapcsolódóan filozófusok, művészettörténészek, színházi szakemberek tartanak előadásokat.

Október 29-én, kedden este 7 órakor Gyabronka József önálló estjét tűzik műsorra, amelynek címe: Az ég s a föld között Külföldi és magyar, klasszikus és kortárs költők, prózaírók műveiből maga a színész állította össze az irodalmi est anyagát.
Az este vendége Radnóti Sándor, esztéta, kritikus, filozófus, irodalomtörténész, aki az elhangzó irodalmi művekhez kapcsolódóan tart előadást.
 
„Néha úgy érzi a színész – aki alapvetően egy szánalmas magamutogató -, hogy az általa játszott darabokon keresztül nem tudja megmutatni, kifejezni magát hitelesen, ezért keres olyan szövegeket, amelyekkel ezt megteheti. Áll a könyvespolc előtt, nézi, mi okozott neki valaha szellemi izgalmat. Megtalálja, sorba rakja, de végül ugyanott van ahonnan elindult: mások szövegeit mondja. Persze alapvetően azt akarja, hogy a nézők is megismerjék ezeket a kölcsönvett gondolatokat” – mondja Gyabronka József az este megszületésének körülményeiről, amely csak az Andrássy úti FILC-ben lesz látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37997289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása