7óra7

Sikerrel zárult az Ördögkatlan Fesztivál

Sikerrel zárult az Ördögkatlan Fesztivál

2013. 08. 04. | 7óra7

A négy kis baranyai faluban - Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és az újonnan csatlakozott Beremenden - komoly- és könnyűzenei, dzsessz, világ- és népzenei koncertek, színházi előadások, filmek, irodalmi estek, kiállítások, családi programok, táncházak, workshopok és óriási bulik várták a katlanozókat, de fürdőzés, túrák, finomságok és jó borok is hozzájárultak a tartalmas időtöltéshez - olvasható az összegzésben.

A szervezők szerint a legkülönlegesebb esemény az új beremendi helyszín éjszakai komolyzenei koncertje volt: több mint 3 ezer ember hallgatta Mozart Requiemjét, amelyet Dinyés Dániel zenei vezető irányításával Kolonics Klára, Szolnoki Apollónia, Horváth István, Cseh Antal és az Á la cARTe kórus, valamint a Hungarian Studio Orchestra szólaltatott meg.

A fesztivál szervezői és resztvevői számára fontos, hogy élő kapcsolatot ápoljanak a falvak lakóival és figyelmet fordítsanak a hely történetére-történelmére, hagyományaira. Idén egy csapat színész rendhagyó, bohózatba illő idegenvezetésre izgalmas helytörténeti performansszal, a Faluturistákkal készült. Nagyharsány és környékének története Várnagy Kinga, Ács Norbert, Köles Ferenc, Matta Lóránt és Ottlik Ádám előadásában elevenedett meg.

Az összművészeti fesztivál zenei programja Érdi Tamástól a Roma Hungaricumon és Alexander Balanescun át a Wombo Orchestráig és a Punnany Massifig rengeteg műfajt és fellépőt sorakoztatott fel.

A tornatermi színházi programok között szerepelt Nagy József világhírű Woyzeckje, Pintér Béla és Társulata Parasztoperája vagy a Szabadkai Népszínház előadása. A színházi programok a k2 Színháztól a Debreceni Csokonai Színházig számos független és kőszínházi előadást, sőt cirkuszt is kínáltak a fesztiválozóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr607997985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása