7óra7

Szolidaritási estet szerveznek a táncművészetért

Szolidaritási estet szerveznek a táncművészetért

2013. 07. 21. | 7óra7

Nemzeti Táncszínház Hét állami és önkormányzati fenntartású intézmény, táncegyüttes - a Duna Művészegyüttes, a GG Tánc Eger, a Győri Balett, a Honvéd Táncszínház, a Magyar Állami Népi Együttes, a Pécsi Balett és a Magyar Táncművészeti Főiskola több növendéke - vállalta a fellépést annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a hazai táncművészet problémáira, égető finanszírozási kérdéseire - közölte az MTI-vel György Renáta pr-menedzser.

A táncszövetség célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa a nemzetközi rangú magyar táncművészetet, az alkotókat, a táncművészeket, működési formától és műfajtól függetlenül és bizonyítsa a jövő táncművészei számára, hogy a szakma a jelenlegi nehéz helyzetben is perspektívát kínáló művészeti ág - mondta el Mihályi Gábor, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke.

"Ehhez azonban mindenképpen szükséges, hogy a kultúráért felelős döntéshozók megfelelő lehetőségeket nyújtsanak és biztosítsák támogatásukat, felismerve e művészet egyetemes értékeit" - hangsúlyozta Mihályi Gábor.

A gála a táncszövetség kezdeményezésére jött létre, azonban törekvése egyezik a Nemzeti Táncszínház által vállalt feladatokkal. "Természetes, hogy azonnal csatlakoztunk az eseményhez, hiszen a Nemzeti Táncszínház a táncszakma első számú színházaként a magyar tánckultúra otthona" - közölte Ertl Péter. A Nemzeti Táncszínház igazgatója rámutatott arra, hogy egy táncos szakmai életútja nagyon rövid, csak a szerencsésebbeknek adatik meg a több évtizedes pályafutás, éppen ezért nagyon fontos minden lehetőséget megadni az új generáció számára, illetve támogatni a táncművészek utóéletének gondozását.

A gálaműsorra 5 ezer forintos egységáron válthatók belépőjegyek. A jegybevételéből a Magyar Táncművészek Szövetsége szolidaritási alapot hoz létre, amely várhatóan a nézők, valamint szakmai és üzleti támogatók segítségével teremt majd lehetőséget tehetséges fiatal pályakezdő táncművészek támogatására.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377999263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása