7óra7

Újra Chris Cooper-kurzus a Káva szervezésében

Újra Chris Cooper-kurzus a Káva szervezésében

2013. 07. 09. | 7óra7

Chris Cooper, Edward Bond A képzésre 2013. január 25-26-án és március 28-29-én kerül sor (egységes képzés 2×2 napban) a MU Színház kistermében (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.), angol nyelven, magyar tolmácsolással (tolmács: Bethlenfalvy Ádám).

A képzés témája: A történetek segítenek abban, hogy értelmet, jelentést adjunk személyes tapasztalatainknak. Minket írnak le, mert a mi történeteink. Saját történetünk része egy nagyobbnak - a kultúránknak, és a kultúra segít abban, hogy egy társadalom ismerje önmagát. Nem a ráció tesz minket emberivé, hanem a képzelet. Mi a valóság és mi a fikció? Mitől válhat valami történetté? Hogy teremtünk történeteket, és azok hogyan teremtenek minket? Miként válhat egy egyszerű helyzet epikus narratívává? Hogy ismerhetjük fel a középpontját?

Ezen a műhelymunkán az egyik legjelentősebb brit drámaíró, Edward Bond munkásságára támaszkodva foglalkoznak a történetek alkalmazásával a drámamunkában és a színházi nevelésben; különös figyelmet szentelve annak, hogy milyen lehetőséget teremtenek a történetek arra, hogy társadalomban, történelmi folyamatokban élő emberekként ismerhessük meg önmagunkat.

A mesterkurzuson való részvétel feltételei: hiánytalanul kitöltött adatlap és drámapedagógiai alapképzettség (pl.: MDPT 120 órás tanfolyam; bármely főiskola, egyetem másoddiplomás képzése), vagy minimum 3 éves szakmai gyakorlat.

A mesterkurzus díja: 20 000 forint / fő, amely nem tartalmazza az étkezést és a szállás költségeit (ezeket a képzés résztvevőinek egyénileg kell megoldaniuk).

A hiánytalanul kitöltött adatlapot 2013. január 10-ig kell elküldeni a takacs.gabor@kavaszinhaz.hu címre. A kurzus meghirdetett helyeinek száma: 20 fő. A részvétel a jelentkezés sorrendje alapján dől el. Túljelentkezés esetén egy-egy szakmai szervezettől 3-3 főt tudnak fogadni. A mesterkurzus nem akkreditált képzés, elvégzéséről oklevelet kapnak a résztvevők. A képzés az Európai Bizottság DAPHNE programjának keretében, a résztvevők és a Káva Kulturális Műhely hozzájárulásával valósulhat meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr737999477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása