7óra7

Stuttgartból Szabadkára – fesztiválokon A mi osztályunk

Stuttgartból Szabadkára – fesztiválokon A mi osztályunk

2013. 07. 07. | 7óra7

A Máté Gábor rendezte előadás Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színház fesztiválján látható a Jadran Színpadon. A kortárs színházi fesztivált, amelyen az elmúlt években számos magyarországi társulat vendégszerepelt, 2009 óta rendezik meg.

A mi osztályunk - Dénes Viktor, Ujlaki Dénes, Takátsy Péter, Bodnár Erika

A IV. Desiré Central Station fesztivál pénteken kezdődött. A november 30-ig tartó eseményen 15 produkciót láthat a közönség a vajdasági városban. A rendezvényen a szerbiai társulatok mellett szlovéniai, horvátországi és magyarországi művészek is fellépnek. Az idei rendezvénysorozat középpontjába a politika áll, két színházi produkció is foglalkozik a 2003-ban meggyilkolt Zoran Djindjic szerb miniszterelnökkel.

A mi osztályunk, amely a 2011/2012. évadban a Színikrituksok Céhétől elnyerte a legjobb előadásért járó elismerést, egy hét alatt két színházi fesztiválon vendégszerepel: november 21-én és 22-én a stuttgarti Tri-Bühne színházban lépett fel a társulat a Stuttgarter Europa Theater Treffens (SETT) fesztiválon.

A mi osztályunk (kritikánk itt olvasható megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről, igazságról. A lengyel Slobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi: tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a 20. század borzalmaiban 1925-től napjainkig. A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború, az osztályt először a bolsevik diktatúra, később a fasiszta terror, majd ismét a kommunista önkény szakítja ketté.

>>> A IV. Desiré Central Station műsora a 7óra7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr867999533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása