7óra7

Könnyed darabok a Debreceni Nyári Színházi Estéken

Könnyed darabok a Debreceni Nyári Színházi Estéken

2013. 07. 07. | 7óra7

Debreceni Református Hittudományi Egyetem A cívisvárosban immár hagyománnyá vált nyári előadássorozat a városvezetés reményei szerint mihamarabb elköltözhet jelenlegi helyéről, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem belső udvaráról, és azt a jövőben a megújuló nagyerdei Szabadtéri Színpadon rendezhetik meg - hangsúlyozta Somogyi Béla, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere a programok szerdai sajtótájékoztatóján.

Tóth Ernő, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető-helyettese elmondta: idén 14 előadáson kilenc darabot mutatnak be. Június 18. és július 12. között fellép Debrecenben a budapesti Centrál Színház, a Karinthy Színház, a Madách Színház, a Játékszín, a Körúti Színház, a Turay Ida Színház és a Budaörsi Játékszín társulata.

Elsősorban komédiákat, bohózatokat, krimi-vígjátékokat és zenés darabokat láthatnak az érdeklődők. A helyre szóló bérletek elfogytak és a többi belépőből is sokat értékesítettek, így minden bizonnyal telt ház előtt léphetnek fel a színészek. Magyar Attila színész-rendező, író - aki két darabban is szerepel - azt emelte ki, hogy debreceniként neki mindig külön öröm szülővárosában játszani.

A Madách Színház társulatával adják elő Ray Cooney és Tony Hilton 1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy című művét, amely a színész szerint fergeteges bohózat, "iszonyatos tempóval". A darabban Nagy Sándor négy szerepet alakít: egy négyes ikerpár tagjait, mellette Oroszlán Szonja, Pusztaszeri Kornél és Szerednyey Béla is szerepel.

Magyar Attila, aki játszik Gyárfás Miklós "Tanulmány a nőkről":Tanulmány a nőkről című zenés darabjában is, megjegyezte, szeretne még több szállal kötődni Debrecenhez, így ha egyszer elkészül a városban a Latinovits Színház, "áll elébe".

>>> A Debreceni Nyári Színházi Esték műsora a 7óra7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487998257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása