7óra7

Kanadai és nagyszebeni vendégelőadás Marosvásárhelyen

Kanadai és nagyszebeni vendégelőadás Marosvásárhelyen

2013. 07. 07. | 7óra7

Június 13-án, csütörtökön este 7 órakor A visszatérés (Le retour) június 15-én, szombaton este 7 órakor pedig Az utolsó falatnyi... szerelem című vendégelőadást láthatja a marosvásárhelyi közönség a Nemzeti Színház nagyszínpadán.

A kanadai Les Parfaits Inconnus Társulatnak A visszatérés című előadása különleges esztétikájú, minden közönségrétegnek ajánlott kortárs cirkusz-színházi produkció. Az előadás több művészeti ág módszereit elegyítve humoros, egyedi élményt kínál, a történet pedig a vándorcirkuszosok életét mutatja be annak kihívásaival és nehézségeivel. A produkció artistái arra törekednek, hogy minél látványosabbá tegyék a játékot, így a nézők egyszerre ízlelgethetik az akrobatikus mutatványokat, a rock'n'roll zenét, valamint a klasszikus bohózati elemeket.

A nagyszebeni Az utolsó falatnyi... szerelem című táncszínházi előadás története egy csendes európai város utcáira kalauzolja a nézőt. A várost megtámadják és kifosztják a német katonák. Az embereket erőszakkal vonszolják el házaikból és küldik haláltáborokba.

A foglyok között van egy fiatal szerelmespár is, amely az elszántság és emberség példájával szembesíti környezetét: a fiatalok nem akarnak hallgatva kimúlni, inkább tiszta öntudattal, az általuk megválasztott pillanatban vállalják a halált, hogy áldozatuk ne legyen hiábavaló. A nagyszebeni produkció rendezője Hugo Wolff, szereplői pedig a Microbis Táncegyüttes tagjai.

Az utolsó falatnyi... szerelem

Mindeközben a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Bányavakság előadása romániai, illetve magyarországi színházi seregszemléken vesz részt ebben az időszakban. A fesztivál versenyprogramjának egyetlen erdélyi előadásaként vesz részt a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) június 7-én és 8-án, majd a Nagyszebeni Nemzetközi Színházfesztiválra hivatalos, ahol június 14-én láthatja a közönség. A hónap utolsó fesztiváli helyszíne a magyarországi Kisvárda, ahol június 22-én a Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiválján vesz részt a Sebestyén Aba rendezte, illetve Szakács László, Bányai Kelemen Barna, Nagy Dorottya, Ördög Miklós Levente és Czikó Juliánna által játszott előadás.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr567998337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása