7óra7

Pro Theatro díjat kapott Quintus Konrád Székesfehérváron

Pro Theatro díjat kapott Quintus Konrád Székesfehérváron

2013. 07. 06. | 7óra7

Székesfehérvár önkormányzata az augusztus 17-ei ünnepi közgyűlésen adta át a város díszpolgári, tiszteletbeli polgári címeit, valamint a Pro Civitate Emlékérmet és a Pro Cultura díjat is. Idén kivételesen a Pro Theatro díjat is a rendezvényen nyújtották át: az elismerést Quintus Konrád színész kapta.

Quintus Konrád Vasvári Csaba 2011. április 27-i eltávolítása óta Szikora János augusztus 1-jei hivatalba lépéséig igazgatóhelyettesként irányította a székesfehérvári teátrumot. A színész az első kiírt pályázaton indult, a szakmai bizottság is támogatta, ám döntés ezen a pályázaton nem született. Másodjára Quintus már nem indult az igazgatói székért – végül Szikora Jánost nevezték ki a színház élére.

Az előző évadban, Quintus vezetése alatt Székesfehérváron nőtt az előadások és a nézők száma. A társulat tagjai és táncosai, valamint a vendégszínészek közreműködésével a 2010. évi 170 előadás helyett 277 előadást tartottak, és míg az előző évad produkcióit valamivel több mint 56 ezren látták, a mostani évadban nyolcvanezernél többen váltottak jegyet, illetve vettek bérletet.

_A székesfehérvári igazgatói pályázatok ügye a 7óra7-en:_

>>> Szikora János a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója >>> A székesfehérvári társulat Kuna Károlyt szeretné igazgatónak >>> Kilencen indulnak Székesfehérvárért >>> Újabb botrány a székesfehérvári színház igazgatóválasztása körül: nem választottak direktort >>> Székesfehérvári színház: meghallgatták az igazgatójelölteket >>> Kilenc pályázó a székesfehérvári színház igazgatói posztjára >>> Nem választott színházigazgatót a székesfehérvári közgyűlés >>> Quintus Konrádot támogatja a szakmai bizottság Székesfehérváron >>> Öten pályáznak a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára >>> Leváltották az igazgatót - Vasvári Csaba távozik a Vörösmarty Színház éléről

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr478000131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása