7óra7

Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé – új bemutató Miskolcon

Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé – új bemutató Miskolcon

2013. 07. 06. | 7óra7

Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé Ez az egyedi „gyalog-színház” – avagy a színlap szerint: „életútjáték” – elsősorban azt a célt szolgálta, hogy a miskolci színházba szerződő fiatal színészek az út során igazi csapattá, alkotóközösséggé kovácsolódjanak, kicseréljék színházról alkotott véleményüket – és természetesen, hogy olyan maradandó élményeket szerezzenek, amiket beépíthetnek a színházi gyakorlatba.

„A fárasztó, mintegy 160 kilométeres út során folyamatosan anyagot gyűjtöttünk a készülő előadáshoz. Megismertünk helyi legendákat, anekdotákat; megtudtuk, hogy mire büszkék vendéglátóink; mit látnának szívesen színházban; mi a véleményük a túránkról. A gyaloglás során vallomásos monológokat írtunk utunk stációiról, céljáról; a fizikai fájdalomról; szakmai elvárásainkról, örömeinkről, csalódásainkról; arról, hogy mit változtatnánk az életünkben. Az előadás ezeket a tapasztalatokat próbálja egyesíteni és rendhagyó színházi formába önteni. Az egymást követő epizódokat az elmesélt történetek, a megélt szituációk és a színészek gondolatai építik fel. A darab legfőbb kérdése, hogy mások történetein keresztül képesek vagyunk-e jobban megérteni saját élethelyzetünket?

Úgy gondoljuk az előadás gesztusértékű lehet a miskolci közönség felé: igyekeztünk valóban ráérezni ennek az országrésznek a hétköznapi problémáira, és az itt élők életéről közvetlen élmények alapján kívánunk beszélni. Természetesen két hét kevés arra, hogy teljes kép alakuljon ki bennünk ezekről a falvakról, tájakról, emberekről. Ugyanakkor igen erős benyomásokat szereztünk róluk, és kötelességünknek érezzük, hogy a magunk eszközeivel – egy új magyar színdarabon keresztül – valamit visszaadjunk abból, amit e rövid idő alatt kaptunk tőlük” – írja Szőcs Artur, az előadás rendezője.

A Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé című „életútjáték” bemutatóját szeptember 7-én, pénteken tekinthetik meg a nézők. Az előadás szereplői: Máhr Ági, Seres Ildikó, Szegedi Dezső, Rusznák András, Zayzon Zsolt, Kokics Péter, Simon Zoltán, Molnár Gusztáv, Szabó Irén, Bohoczki Sára, Czakó Julianna, Kosik Anita, Fritz Attila és Ódor Kristóf. A látványt Bozóki Mara tervezte, a filmbejátszásokat Cserhalmi Sára készítette. Dramaturg: Dancsecs Ildikó és Deres Péter. Az előadás rendezője Szőcs Artur.

*Hogy a helybeliek mit gondoltak a társulat túrájáról*

„Díjazom. De milyen alkalomból van ez?”
„Az igen! Én nem mennék.”
„Örülök, hogy vannak olyan fiatalok, akik szívből szeretik szórakoztatni az embereket, és örömet okoz nekik, ha valamit átadhatnak másoknak a játékukkal.”
„Miskolcra?! Az nem arra van!”
„Én mennék, csak cipőt váltanék. És hoznám a Máté fiam.”
„Nem mennék veletek, mert az asszony sírna.”
„Nem mindenki vállalkozna erre. Főleg nem színész.”
„Nagyon jó! Egyébként volt már ilyen több is. De ti országos fiatalok vagytok!”

>>> Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé - színlap, szereposztás, időpontok

Kapcsolódó:

>>> Előadás készül a Miskolc felé tartó színházi gyalogtúrán

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr348000047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása