7óra7

Alföldi Róbert az Év művésze

Alföldi Róbert az Év művésze

2013. 07. 06. | 7óra7

A Blikk olvasótáborának döntése értelmében Gschwindt András, az első magyar műhold, a Masat1 „atyja” viselheti az Év szakembere címet. Az Év civil hőse kategóriában Czuri Zsolt önkéntes tűzoltó, az Év reménységei között pedig a 18 éves feltaláló, Kuti Lívia kapta a legtöbb szavazatot. Az Év médiaszemélyisége díjat Ördög Nóra vette át.

Alföldi Róbert

A díjakat Papp Gábor, a Blikk-csoport igazgatója és Murányi Marcell főszerkesztő adták át pénteken délután a napilap székházában tartott ünnepségen. Alföldi Róbert elfoglaltságai miatt korábbi időpontban, a Nemzeti Színházban kapta meg Az év embere-díjat. „Nagyon köszönöm, úgy tűnik, megéri szisztematikusan, tisztességesen dolgozni, értékelik ezt az emberek” – mondta videóüzenetében a színházigazgató-rendező.

A díj történetében még soha nem érkezett annyi szavazat, mint idén. „A legnagyobb példányszámú napilapként komoly felelősségünk, hogy olyan történeteket mutassunk be, amelyek a kreativitás, a kitartás, az emberi nagyság győzelmét hirdetik. Jelöltjeink mind különleges tetteket vittek véghez, előbbre vihetik az ország dolgait” – mondta a főszerkesztő.

A Blikk három éve hívta életre Az év embere-szavazást. Szakmai zsűri - Bárdos András, Gerendai Károly, Halász Judit, Rudolf Péter és Murányi Marcell - szűkítette le a listát kategóriánként öt névre, de a végeredményről az olvasók dönthettek az újság honlapján, valamint a szavazószelvényen leadott voksaikkal.

Az Év művésze kategória jelöltjei voltak Alföldi Róberten kívül: Mácsai Pál színész, rendező, színházigazgató, Kovács Ákos énekes, Fliegauf Benedek rendező és Lajkó Félix hegedűművész, zeneszerző.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr97998997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása