7óra7

Zorbák tánca Miskolcon

Zorbák tánca Miskolcon

2016. 01. 12. | 7óra7

Óriás szirtakival és kocsmatúrával idézte meg a görög nyarat a Miskolci Nemzeti Színház Miskolc belvárosában.

A programsorozat a Zorba, a görög című előadáshoz kapcsolódott, amelyet január 15-én mutat be a teátrum. A rossz idő ellenére is megtelt a Szinva terasz, hogy együtt járják el az érdeklődők a nagysikerű Broadway musical híres dallamára a görög néptáncot.

szirtaki_eder.JPGGáspár Tibor és Szegedi Dezső járja a szirtakit (fotó: Éder Vera)

A teátrum közleménye szerint valódi görög zenével, görög táncosokkal és utánozhatatlan görög hangulattal találkozott az, aki a Miskolci Nemzeti Színház szombat esti programjához csatlakozott. Az este nyitányaként – a szakadó eső ellenére – több, mint százötvenen járták el együtt a szirtakit. Volt, aki Nyíregyházáról utazott Miskolcra, hogy részt vegyen a közös táncon. Az előadás címszerepét, Alexisz Zorbát megformáló Szegedi Dezső és Gáspár Tibor az ismert slágerekből adtak ízelítőt a Peristeri nevű görög zenekar kíséretével. Az óriás szirtaki eljárásában pedig a Görög Kisebbségi Önkormányzat, a Miskolci Musical és Dalszínház, a Miskolci Musical Műhely, a T-dance Tánc Centrum és a Dance elite Tánciskola tagjai voltak a résztvevők segítségére.

szirtaki_bent_eder.JPGKocsmatúra (fotó: Éder Vera)

A program kocsmatúrával folytatódott Zorba módra. A görög zenekar és a színművészek sorra járták a miskolci szórakozóhelyeket, és flashmob-szerűen, a musical egy-egy zeneszámával betértek a belvárosi kocsmákba, hogy mindenhová elvigyék a hamisítatlan görög hangulatot. Sokan egész este követték a kis csapatot, így a program végére egész kis tömeg gyűlt a zenekar és a „Zorbák” köré.

A rendezvény zárásaként a Peristeri görög zenekar koncertje és táncház várta a kocsmatúrából megérkezőket a Helynekem romkocsmában.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Kapcsolódó

Premier7 - 2016. január 11 - 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr408264484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása