7óra7

Hat premierrel készül az idei évadra a Rózsavölgyi Szalon

Hat premierrel készül az idei évadra a Rózsavölgyi Szalon

2015. 08. 31. | 7óra7

Szeptember első napján az Émile Ajar Előttem az élet című regényéből készült darab felújított változatának előadásával veszi kezdetét az idei színházi évad a Rózsavölgyi Szalonban - hangsúlyozta ma a budapesti sajtótájékoztatón Zimány Zsófia művészeti vezető.

Az Alföldi Róbert rendezésében 2014 májusában bemutatott előadás idén szeptembertől Margitai Ági színésznek állít emléket. A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész Momó szerepét alakította a produkcióban a tavaly novemberben bekövetkezett haláláig - emlékeztetett a művészeti vezető.

Sajtótájékoztató a Rózsavölgyi Szalonban

Hangsúlyozta: Margitai Ági szerepét Nagy Mari, a Nemzeti Színház színésze veszi át, Juszufként Rajhona Ádám helyett Jordán Tamást láthatják a nézők Csomós Mari és Lukács Sándor mellett.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szalon történetében először működnek együtt a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal: közösen mutatják be Eric-Emmanuel Schmitt Rejtélyes viszonyok című kétszemélyes lélektani darabját november 26-án Hirtling Istvánnal és Lábodi Ádámmal.

December 16-án láthatják először a magyar nézők Jean-Marie Chevret Amazonok című vígjátékát Szarka János rendezésében. A történetben Náray Erika, Györgyi Anna, Auksz Éva, Ozsgyáni Mihály és Héricz Patrik látható.

Szintén először mutatják be Magyarországon Csáki Judit fordításában Mark St. Germain Istenek tanácsa című darabját január 28-án. A feszültséggel teli történetben négy ember szívátültetésre vár. A darab szereplői Borbás Gabi, Söptei Andrea, Bánfalvi Eszter, Őze Áron és Márton András, rendezője Valló Péter, a dramaturg Morcsányi Géza.

Március 10-én mutatják be Déry Tibor Szerelem című darabját Molnár Piroskával, Pető Katával, Őze Áronnal, valamint Sütő Andrással. Déry novellái és Makk Károly azonos című filmje alapján a szövegkönyvet Keszthelyi Kinga írta, a darab rendezője Léner András.

Magyarországi ősbemutató lesz Réczei Tamás Budapest, te édes! című darabja, amely egy idős asszony és egy taxisofőr különös utazását meséli el. A darab szereplői Almási Éva és Pál András, rendezője Dicső Dániel.

Zimány Zsófia felidézte: az elmúlt szezonban 287 előadást láthattak a nézők a Rózsavölgyi Szalonban, megközelítőleg 20 ezer jegy kelt el, a csaknem 50 ingyenes produkciót pedig mintegy háromezren nézték meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr867992419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása