7óra7

A hullámtól Az üveganyáig - a jövő évad Zalaegerszegen

A hullámtól Az üveganyáig - a jövő évad Zalaegerszegen

2015. 04. 10. | 7óra7

A találkozón a rendezők - Besenczi Árpád, Csiszár Imre, Madák Zsuzsanna, Sztarenki Pál, Verebes István -, valamint Turbuly Lilla, az egyik ifjúsági előadás szerzője beszéltek az eladásokkal kapcsolatos elképzeléseikről. A készülő produkciókból a színház művészei mutattak be részleteket.

Hevesi Sándor Színház - sajtótájékoztató

Az évadot a Tolcsvay László, Müller Péter, Bródy János szerzőhármas Doctor Herz című musicaljével nyitják meg, a nagyszínpadi produkció címszerelője Borbély Richárd lesz, aki szintén jelen volt és énekelt a sajtótájékoztatón. Október 9-én a magyar származású Ephraim Kishon (Kishont Ferenc) A házasságlevél című művét láthatja a közönség. A rendező, Besenczi Árpád szerint a vígjáték remek darab, jól jászható szerepekkel, élethű karakterekkel, jó szituációkkal, a nézőknek pedig felhőtlen két órát jelent majd - jegyezte meg.

A következő évadban is műsorra tűznek egy Tasnádi István-darabot, a Ron Jones tanulmánya és Todd Strasser regénye alapján írt A hullámot, Vidovszky György rendezésében.

Hevesi Sándor Színház - sajtótájékoztató

Krusovszky Dénes Az üveganya című tragikomikus játékát a nagyszínpadon láthatja majd a közönség. Az ősbemutatót 2013 februárjában tartották a házi színpadon, a visszajelzések viszont azt igazolják, hogy az "előadás többet ér", így nagyobb számú közönség is megismerkedhet ezzel a történettel - indokolta a darab új bemutatóját Sztarenki Pál rendező.

Műsorra tűznek két világirodalmi klasszikust is: Bertolt Brecht A szecsuáni jólélek című zenés drámáját Csiszár Imre rendezi, William Shakespeare A makrancos hölgy című vígjátékát pedig Verebes István állítja színpadra A személyiség megzabolázása alcímmel.

Hevesi Sándor Színház - sajtótájékoztató

Az általános iskolák felső tagozatosai számára ősbemutatót is tartanak: Turbuly Lilla zalai származású író Nekünk nyolc?! című színműve mellett (rendezi Naszlady Éva) bemutatják a Stefo Nantsou és Tom Lycos által jegyzett Kövek című krimit is (rendezője Sztarenki Pál). A Kapukód névvel jelzett lakásszínházi sorozat keretében is tartanak bemutatót: az előadások helyszínéül szolgáló földszinti lakásban Székely Csaba Szeretik a banánt, elvtársak? című monodrámáját adja elő Szakály Aurél, Sztarenki Pál rendezésében.

A tervek szerint Pedro Calderon de la Barca spanyol drámaíró Az élet álom című darabját a Hevesi Sándor Színház a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázissal közös koprodukcióban mutatja be 2015 nyarán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217992979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása