7óra7

Mindenütt nők a Bethlen Téri Színházban is

Mindenütt nők a Bethlen Téri Színházban is

2015. 03. 03. | 7óra7

*Március 6. 19:30 – Góbi Rita Társulat: Ne hisztizz!*

Góbi Rita és Szegő Dávid táncos-dobos estje a női(-férfi) lélek érzékenységéről. Játék a mozdulatokkal és a dob ritmusával; ritmusos kitörésekkel, tüzes staccatókkal és idegeken dobolással. „Nekem mindig is nagyon fontos volt, hogy a zenész ott legyen velem a színpadon, hogy mindkettőnkből együtt és ott jöjjön a zene és a tánc is. Ez az új darab többek között ezt a zenéhez való viszonyt is pontosan tükrözi. Megmutatja, hogy az alkotás számomra egy olyan játék, ahol egymásra reagálva, egymásra figyelve létrejön valami: legyen az összhang vagy bármi más.” (Góbi Rita: Égi és földi dolgokról, 7óra7)

Ne hisztizz - Szegő Dávid, Góbi Rita

*Március 7. 19:30 – Pataky Klári Társulat: CSendÉLET*

A koreográfia a csendéletek formai és tartalmi elemeit alapul véve kísérel meg egy vázlatot rajzolni mai életünkről három táncos segítségével, abból kiindulva, hogy életünk, környezetünk, kapcsolataink felfoghatók úgy is, mint egy gyönyörű csendélet, amely kívülről ragyog, ám belül már rothad.
Táncolják: Maday Tímea Kinga, Hámor József, Jellinek György (m.v. Magyar Nemzeti Balett)
“… egy nő és két férfi alig kifejtett, de a sejtetésekből is kirajzolódó s ugyancsak kegyetlen uralmi játszmákat sem nélkülöző kapcsolatát járja körül. Ám a rendre aszimmetriába torkolló szituációkban Pataky a legkevésbé sem él a karakterformálás színészi játékra emlékeztető lehetőségeivel: táncosai rezzenetlen, de egyáltalán nem közömbös arccal, az érzelmeket testük legapróbb porcikáiban hordozva feszülnek egymásnak, mert itt maga a primer mozdulat hordoz minden emóciót és jelentést.” (Fuchs Lívia, Élet és irodalom, 2014.február 28.)

CsendÉlet

*Március 8. 10:00 – Marica Produkció: Belebújócska (bemutató)*

Tárnok Marica rendezése újraértelmezi az „interaktív gyermekelőadás” fogalmát. A Belebújócska egy közös játék, ahol a gyerekek maguk is résztvevői lesznek a meséknek. Miközben a színházteremben folyik a varázslat, az előtér kézműves helyiséggé alakul, ahol mindenki saját kezűleg készítheti el a mese szereplőit, figuráit.
A mesekapu alatt átbújva az Aranyszőrű bárány, a Kacor király és a Tulipán című mesékben barangolhatnak, és különleges bábokkal találkozhatnak a gyerekek. A három mesével együtt három különleges bábtechnikával ismerkedhetnek meg a résztvevők.
Mesemondó játékmester: Sz. Nagy Mari

Belebújócska

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr677993217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása