7óra7

Mohácsi Norbert az idei Nagymama-díjas színész

Mohácsi Norbert az idei Nagymama-díjas színész

2014. 12. 11. | 7óra7

A Nagymama-díjat az alapító szándéka szerint minden évben december elején egy arra érdemes fiatal színész nyerheti el Kaposváron. A díj odaítéléséről az alapítvány kuratóriuma dönt az ajánlások, a közönség és a társulat szavazatai alapján. A testület elnöke a színház mindenkori igazgatója - jelenleg Rátóti Zoltán -, s az alapító mellett tagja Győri László vállalkozó-mecénás, valamint Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője.

Állampolgári ismeretek - Mohácsi Norbert, Kerkay Rita

Molnár Piroska 1971-től hét éven át, majd 1984-es visszatérését követően tizennyolc évig játszott a kaposvári színházban. Csiky Gergely A nagymama című darabjának főszerepére még Schwajda György kérte fel. A művésznő korábban arról nyilatkozott, hogy a szerep elvállalásakor döntötte el, hogy A nagymamáért járó gázsijából létrehoz egy díjat fiatal kaposvári színészek javára. Ezzel szeretne valamit visszaadni abból, amit Kaposvártól, a kaposvári színháztól kapott.

Mohácsi Norbert korábban maga is játszott A nagymama című darabban, jelenleg a színház Magyar Elektra című tragédiájában lép fel, mint Paraszitosz, a király szolgája.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537993831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása