7óra7

Nemzetközi egyetemi színházi fesztivál kezdődik ma Pécsen

Nemzetközi egyetemi színházi fesztivál kezdődik ma Pécsen

2014. 10. 23. | 7óra7

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) működő Janus Egyetemi Színház (JESZ) által rendezett fesztiválon elsősorban felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok mutatkoznak be. A társulatok Magyarországon kívül Belgiumból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Romániából és Bosznia-Hercegovinából érkeznek, az előadások a Zsolnay-negyeben lesznek.

Szöveg és Zene plakát

Az első előadás csütörtökön a JESZ Samuel Beckett Szöveg és Zene című produkciója lesz, ezt a zágrábi Összehasonlító Irodalom Klub "K." Színházi Csoportjának 4.48: Sarah töredékek és a győri MASZEK Egyetemi Színpad Moliére: A mizantróp című darabja követi.

Pénteken a Liege-i Királyi Egyetemi Színház Franz Kafka Jelentés egy akadémiának című művének színpadi változatát adja elő. A Banja Luka-i Egyetemi Színház az Egy lírai harcos portréja című darabbal, a grazi Karl Franzen Egyetem kulturális egyesülete, az UniT a Flört a negyedben című produkcióval jelentkezik.

Szombaton a Szegedi Egyetemi Színház Örkény István A Borék – vígjáték és egypercesek című darabja látható, a pécsi Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet a Balkán című darabot viszi színre, az iasi LUDIC Diákszínház A női test, mint a boszniai háború csatamezeje című darabbal "méretteti meg magát".

Az előadásokat Dobák Lívia, Jászai-díjas dramaturg és Uray Péter a sepsiszentgyörgyi M Studió alapítója értékeli, a legeredményesebb társulatokat és színészeket a vasárnapi záróeseményen díjazzák. A fesztivál igazgatója Mikuli János, a Janus Egyetemi Színház egyik alapítója.

Kapcsolódó

>>> Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztivál Pécsen

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537994247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása