7óra7

Garaczi-bemutató a MU Színházban

Garaczi-bemutató a MU Színházban

2014. 10. 21. | 7óra7

Garaczi – szokásához híven – sok mindennel ironizál ebben a darabjában is. Egy kisfiút édesanyja pszichológushoz viszi, mert valami lelki csomó eredményeképp nem képes kimondani azt, hogy szereti az édesanyját. Az előadás gerince maga a vizsgálat, amelyben a gyerek múltja „regresszív hipnózissal”, jövője „progresszív hipnózissal” elevenedik meg. A történet képes felmutatni mai életünk számtalan nyűgét, baját, fonákságát; miközben jókat derülhetünk elvált szülőn, alkalmi szexpartneren, természetgyógyászon, R2D2 és C-3PO felbukkanásán, a testet öltött superegón, a pszichológus nem mindennapi szerelmi afférján – ígérik az alkotók.

Ovibrader - plakát

A Trainingspot Társulat 2007 őszén alakult Budapesten a színész-koreográfus Benkő Ágnes és a zeneszerző-rendező Pap Gábor irányításával. A társulatot olyan színházzal huzamosabb ideje foglalkozó személyek alkotják, akik maguk számára alapelvként jelölik meg a következetes és folyamatos kísérletezést, az alkotóművészet új, a a mozgásművészettel, a zenével és a színházzal közös kifejezésmódjainak keresését. Emellett érdeklődésük kiterjed a térspecifikus színházi formák, a képzőművészet és a performance világára is.

A társulat a zene és mozgás közötti közvetlen kapcsolat, kommunikáció feltárására törekszik. Ennek ellenére nem tekintik magukat pusztán mozgás- vagy zenés színházi csoportosulásnak, amit szövegdramaturgiára épülő és tantermi színházi előadásaik is jeleznek.

Folyamatosan működő tantermi színházi projektjük mellett az elmúlt két évadban figyelmük a kortárs magyar irodalom felé fordult: ezt jelzi az Esterházy-szövegek alapján készült Több nő, több férfi című beszédes mozgásszínházi előadás Mezey Gábor rendezésében, valamint a Kiss Judit Ágnes verses dráma-triptichonja alapján készült Szület-szeret-hal melyet Tóth Miklós rendezett.

A Solténszky Tibor által rendezett Ovibrader című előadásuk főbb szerepeiben Boros Ádám, Boda Tibor és Lovas Dániel (váltott szereposztásban), valamint Bagaméry Orsolya és Németh Eszer (szintén egymást váltva) lesz látható október 31-én és november 1-én a Mu Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17994267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása