7óra7

Újra látható a Nyiratkozások

Újra látható a Nyiratkozások

2014. 10. 12. | 7óra7

NyiratkozásokA mű cseh címe (Postřižiny) arra az ősszláv szertartásra utal, amikor levágták a serdülő fiúk hosszú haját. Hrabal látszólag édesanyja történetét meséli el, de nem véletlen, hogy Flaubert-t idézi regénye mottójában: "Bovaryné én vagyok". Mariska emléke így válik eggyé Hrabal felnőtté válásával.

A három színészre, szárítókötélre csipeszelt képekre, pantomim és burleszk elemekre építkező előadás számos korábbi és későbbi, a cseh történelemre és Hrabal életútjára történő utalást is hozzáfűz az eredeti műhöz.

Az előadás bemutatója július 2-án volt a II. Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon, a Manna Produkció és a Kvártélyház Szabadtéri Színház szervezésében, most pedig Szegeden is látható.

A főszereplőt, Mariskát Kéner Gabriella játssza. Francint, Gruntorád doktort és a többi szereplőt Báhner Péter és Hodu Péter eleveníti meg. Az előadást Kaj Ádám rendezte.

Az előadások mindkét napon 19 órakor kezdődnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr457994341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása