7óra7

Csíkszereda ad otthont a VII. Interetnikai Színházi Fesztiválnak

Csíkszereda ad otthont a VII. Interetnikai Színházi Fesztiválnak

2014. 10. 09. | 7óra7

Legutóbb 2012-ben, Nagyváradon mutatták be a közönségnek és egymásnak repertoárjuk egy-egy darabját a romániai magyar színházak, valamint a bukaresti Állami Zsidó Színház és a temesvári Állami Német Színház.

VII. Interetnikai Színházi FesztiválEz a két társulat az idei szemlén is szerepel, mellettük kilenc magyar színház viszi el egy-egy előadását a fesztiválra: a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, a Szigligeti Színház Nagyváradról és az Aradi Kamaraszínház. A tizedik magyar társulatot, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházat pedig egy kirándulás keretében látogathatják meg az érdeklődők.

Az előadások után közönségtalálkozókra kerül sor a Csíki Játékszín előcsarnokában.

A fesztivál alatt fiatal kritikusok írnak beszámolókat és kritikákat az IFESZT előadásairól és eseményeiről a Játéktér folyóirat weboldalára. A fesztiválhangulat fenntartásáról az Ólommadár kultúrkocsma, a rendezvény éjszakai programfelelőse gondoskodik, ahol koncerteket is hallgathatnak a fesztivál vendégei.

A részletes program a Csíki Játékszín weboldalán (itt) olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr747994369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása