7óra7

Nemzetközi nyári fesztiválokon az SZFE produkciói

Nemzetközi nyári fesztiválokon az SZFE produkciói

2014. 07. 08. | 7óra7

Lenz - Bárnai Péter, Fehér László

Jelenleg is zajlik Romániában, Bukovinában a Suceava International Festival for Theater Schools seregszemle, amelyre Büchner Lenz című novellájának színpadi adaptációja, Soós Attila ötödéves fizikai színházi rendező-koreográfus hallgató diplomarendezése, a Trojka Színházi Társulás előadása kapott meghívást - olvasható az egyetem hétfői közleményében.

A Trojka Színházi Társulás a július 14-ig tartó fesztiválon bemutatja a Cleansed című előadást is, amely Sarah Kane azonos című drámája és John Fowles A lepkegyűjtő című regénye nyomán készült. Emellett Soós Attila workshopot is tart: a fizikai színház eszközeivel mutatja be a gesztusnyelv használatát és a karakter jelenlétének kialakítását.

Cleansed

Az olaszországi Spoletóban szerdán záruló Festival dei Due Mondi diákszekciójában, a European Young Theatre kategóriában versenyez Widder Kristóf - szintén végzős fizikai színházi rendező-koreográfus - alkotása, az Ifjúliszt című előadás, valamint Lestyán Attila és Vilmányi Benet első éves színművész hallgatók Altató című produkciójukkal. A fesztiválra Glasgow-ból, Szentpétervárról, Párizsból és Vilniusból is érkeztek versenyzők.

Július 10. és 13. között a csehországi Boskovice Fesztivál programjában az egyetem négy rövidfilmje szerepel. Látható lesz az Enyedi Ildikó osztályában, film- és televízió-rendező szakon végzett Koncz Teréz Mariann eljegyzése című 2013-ban készült diplomafilmje; Becsey Kristóf operatőrhallgató 069 című munkája; a Máthé Tibor osztályában operatőr szakon végzett Kovács Claudia Mélylevegő című alkotása, valamint Szabó Szonja Turiszt című filmje.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Sienai Tudományegyetem kéthetes nyári egyetemét, amelyet román, brit, litván, spanyol és török társegyetemekkel partnerségben szerveznek. A vasárnap kezdődött és július 20-ig tartó nyári egyetem központi témái idén a színjátszási technikák, valamint a színész közösségi és társadalmi szerepe a kortárs Európában. Az SZFE-t a munkában Cortés Sebastián Gábor doktorandusz képviseli és kurzust tart Ács Norbert bábszínész.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587995013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása