7óra7

Happy Ending – Bemutató a Szentendrei Teátrumban

Happy Ending – Bemutató a Szentendrei Teátrumban

2014. 07. 05. | 7óra7

A produkcióban a főbb szerepeket Hernádi Judit, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter és Fekete Ernő játssza - olvasható az Orlai Produkciós Iroda közleményében.

Anat Gov zenés darabjának főhőse egy rajongott színésznő, akit hirtelen próbatétel elé állít az élet: kiderül, hogy rákos. Első kemoterápiás kezelésén a kórházban megismerkedik három női sorstársával. Az előadásban láthatjuk, ki milyen módon áll hozzá betegségéhez, hogyan dolgozza fel, párbeszédeikből megismerhetjük az életüket.

A Happy Ending a súlyos betegség árnyékában élők összeszokásáról, a betegség leküzdésének megoldásairól és az ezekhez kapcsolódó vállalásokról szól. A darabban női sorsokat, különböző életfelfogásokat ismerhetünk meg. Az alkotók célja, hogy ne legyen tabu a rákról beszélni.

A szerző eredetileg prózai művet írt, az első bemutatóhoz készítettek tánc és zenei betéteket. A mostani előadásnak is szerves része lesz a zene és a tánc, miközben fanyar humorral világít rá a betegséghez kapcsolódó alapkérdésekre - írják a közleményben.

Az izraeli származású dráma- és forgatókönyvíró Happy Ending című darabját 2011-ben a tel-avivi Cameri Színházban mutatták be először. Az írónő maga is hosszan tartó, súlyos betegségben halt meg 2012 őszén, 59 éves korában.

A darabot Zöldi Gergely fordította, a zenei vezető Philipp György. Az előadásban a főbb szereplők mellett Bertalan Ágnes, Nagy Dániel Viktor és Formán Bálint játszik, táncosként Barabás Anita, Asztalos Dóra, Feledi János, Székely Szilveszter és Hajnal János lép színpadra.

A Happy Ending című produkció a Szentendrei Teátrum színpadán július 26-án, augusztus 1-jén, 2-án és 3-án látható. Augusztus 19-én a balatonföldvári Kultkikötő, 21-én és 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpad programján szerepel, ősztől pedig Budapesten, a Belvárosi Színházban játsszák.

Kapcsolódó:

>>> Gergye Krisztián: „Kacagni, akár a halálon is!”

>>> Júliusban kezdődik a Szentendrei Teátrum és Nyár

>>> Tavasz és nyár: hét premier az Orlai Produkciónál

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr347995027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása