7óra7

Mikó István újra Sopronban szerepel

Mikó István újra Sopronban szerepel

2014. 05. 22. | 7óra7

„A Soproni Petőfi Színházban lassan véget ér az idei évad, jó darabokat mutattunk be, a bérleteladások száma is ötven százalékkal emelkedett” – összegezte az eredményeket Pataki András, a teátrum igazgatója.

A direktor kiemelte: a következő idényben szeretnék elérni a bérleteseknél a tízezres számot, amihez szerinte a nagyszínpadi előadások közül a Csárdáskirálynő is hozzájárulhat, a Kálmán-operettben ugyanis többek között Mikó Istvánt láthatja a soproni közönség.

Soproni Petőfi Színház

„Ha hívnak, jövök” – mondta visszatéréséről a Jászai Mari-díjas színész, aki felidézte, hogy a Csárdáskirálynő az első operettszerepe, illetve az első zenés szerepe volt. Megjegyezte: a darabot Halasi Imre, korábbi iskolatársa, barátja rendezi.

Az előadást a most még felújítás alatt álló Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban mutatják be. „Nagyon boldog vagyok, hiszen ez egy világszínvonalú hely” – fogalmazott Mikó István, aki soproni színház egyik alapítója is volt.

A Soproni Petőfi Színházban a hétvégén tartják a svéd drámaíró, August Strindberg Julie kisasszony című művéből készült előadás premierjét. „Nagyon sok rétegű és izgalmas a mű, amely például az alá- és fölérendelt emberi viszonyokról, férfi és nő csatáiról szól" - mondta el az előadással most debütáló rendező, Kincses Kata.

A készülő színdarabban Jeant, a lakájt Papp Attila, a szakácsnőt a soproni Szupper Fanni alakítja, míg Julie kisasszonyt Szlúka Brigitta játssza.

A bemutató május 24-én lesz a színház kamaratermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr387995455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása