7óra7

Öt nagyszínházi és két táncos darab jövőre a Pannon Várszínházban

Öt nagyszínházi és két táncos darab jövőre a Pannon Várszínházban

2014. 05. 19. | 7óra7

Vándorfi László, a színház igazgatója elmondta: az idei évad végén előbemutatóval készülnek, Arany János Toldi című művének zenés feldolgozását láthatja a közönség. A darab zenéjét Szarka Gyula, a Ghymes együttes frontembere írta.

Pannon Várszínház Műsorra tűzi a teátrum Francis Veber vígjátékát, a Balfácánt vacsorára című darabot, amely a direktor szerint az újgazdagok ostobaságnak fricskája.

Látható lesz a színházban Peter Shaffer Black Comedy című komédiája, valamint Alexandre Dumas A három testőr című művének zenés feldolgozása.

Vándorfi László szerint tartalmas szórakozást ígér az egész családnak Bergendy István és Csukás István Mesélj, Münchhausen című alkotása, amelyben a halállal küzd meg a címszereplő a menyasszonyáért.

Krámer György, a színház tánctagozatának vezetője elmondta: a Péter és a Farkas című interaktív, a legkisebbeket is megmozgató előadással készülnek. Hozzátette: az anyagi feltételektől függőn egy saját alkotást is szeretnének színpadra állítani A hattyúcskák tava címmel.

Vándorfi László közölte, hogy a színház társulatához két új tag szerződik: Bakai László és Pánics Lilla.

A Pannon Várszínház anyagi helyzetéről Vándorfi László elmondta, hogy 2012-ig a teátrum a kiemelt kategóriában szerepelt és normatív támogatásban részesült. Két esztendeje azonban átkerült "pályázati kategóriába", jelentősen szűkült a mozgástere, az idén pedig nem jutott központi támogatáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr847995503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása