7óra7

Művészet és tolerancia napok a Bethlen Téri Színházban

Művészet és tolerancia napok a Bethlen Téri Színházban

2014. 05. 14. | 7óra7

A programot a szervezők ingyenes családi nyílt nappal indítják vasárnap. Az Apró Színház 10 órakor kezdődő Trebla, a bárány című zenés produkciója két cigány mesét dolgoz fel, az előadás után kézműves foglalkozások várják a gyermekeket.

Trebla, a bárány

Délután Balogh Katesz, a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett táncművész és cigánytánc-oktató tart nagyecsedi cigánytánc-bemutatót tanítással egybekötve. A kávézóban Bársony Kata Sulukule utolsó napjai című magyar dokumentumfilmjét vetítik, majd az alkotóval tartanak beszélgetést.

Roma Ikonok New York-Budapest címmel 16 órakor nyílik kiállítás könyvbemutatóval egybekötve Lakatos Erika fotóművész és dzsesszénekesnő munkáiból a Bethlen Galériában. Lakatos Erika és Lantos Zoltán hegedűművész koncertje 17 órától hallható.

A 18 órakor kezdődő nyílt fórumon Korniss Péter fotóművész és Závada Pál író Egy sor cigány című könyvének apropóján Szegvári Katalin újságíró beszélget a roma érvényesülés és karrier útjairól a könyvben szereplő Bársony Kata és Balogh Katesz közreműködésével. A nap végén a 100 Tagú Cigányzenekar Ifjúsági Kamarazenekara ad koncertet.

Bethlen Téri Színház

Hétfőn 15 órakor a Dankó Pista című, 1941-es magyar filmet vetítik, majd Szuhay Péter, a Magyar Néprajzi Múzeum roma gyűjteményének vezetője tart beszélgetést. 19 órakor a Szilvási Gipsy Folk Band koncertjén vehetnek részt a vendégek. Május 20-án, kedden a magyar cigányság napja alkalmából Lakatos Erika fotóművész tart foglalkozást egy középiskolai osztály számára.

A rendezvény fővédnöke Rónaszékiné Keresztes Monika, Erzsébetváros alpolgármestere.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327995551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása