7óra7

Nincs pénz – bezár Markó Iván társulata

Nincs pénz – bezár Markó Iván társulata

2013. 12. 13. | 7óra7

Pénzhiány miatt felfüggeszti működését a Magyar Fesztivál Balett - tájékoztatta Markó Iván, a társulat vezetője hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a "Magyar Fesztivál Balett 17 évi működés után, anyagi erőforrás hiányában kénytelen felfüggeszteni működését".

Markó Iván a társulat nevében is köszönetet mondott "annak a sok százezer nézőnek", akik 1996 óta figyelemmel kísérték a Magyar Fesztivál Balett előadásait.

Markó Iván az MTI telefonos megkeresésére nem közölt további részleteket az ügyben.

Május 24-én a Magyar Fesztivál Balett premierjét követő tetszésnyilvánítást egy csoport zavarta meg, amely bekiabálásokkal, illetve röplapokkal azt követelte, hogy Markó Iván számoljon el azzal az összesen 155 millió forinttal, amelyet a Magyar Fesztivál Balett kapott a kormánytól a miniszterelnök kezdeményezésére. 2012-ben a független táncosok összes támogatása 211 millió forint volt. A nézőtéren szétszórt röplapok erre az anomáliára hívták fel a figyelmet „Elég az állami önkényből a művészeti életben!” felirattal.

Megzavarták Markó Iván: Az ember tragédiája című előadásának tapsrendjét - Markó Iván, Gulyás Márton

Markó társulatának kiemelt, pályázaton kívüli támogatása miatt korábban nyílt levélben tiltakozott több mint negyven táncművész, köztük számos jelentős társulat vezetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr317996925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása