7óra7

A Volt egyszer egy... ősbemutatójára készül a Kabóca Bábszínház

A Volt egyszer egy... ősbemutatójára készül a Kabóca Bábszínház

2013. 10. 09. | 7óra7

Az Év Gyermekkönyve-díjat az IBBY (International Board on Books for Young People, Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) magyar szekciója ítéli oda az előző év legjobb, legsikeresebb új magyar gyerekkönyveinek, illetve a gyermekkönyvkiadás különböző területein kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóknak.

A díjat 2010-ben Máté Angi Volt egyszer egy című könyve kapta, amely 19 mesét tartalmaz. Olvasható benne történet többek között az almafáról, amely megtanulta szeretni az őt rágó hernyót vagy a kőről, amely szeretett volna párna lenni. Ezekből a történetekből áll össze a veszprémi Kabóca Bábszínház és a budapesti Aranyszamár Színház közös produkciója - mondta az MTI-nek Székely Andrea, a darab rendezője, a Kabóca Bábszínház igazgatója.

A bábelőadás főszereplője egy kislány, aki elindul a világba, ahol számos állattal találkozik, felfedezi a természetet, örömmel és emlékekkel tér haza - tette hozzá a rendező, aki szerint Máté Angi költészetet csinál a mesélésből, játékosan, sok szimbólummal építi fel apró csodákból világát.

A darab szereplője Érsek-Csanádi Gyöngyi, a tervező Bodnár Enikő. Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217997459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása