7óra7

Déry Tibor-emléknap Kecskeméten

Déry Tibor-emléknap Kecskeméten

2013. 10. 05. | 7óra7

Makk Károly 1971-ben készült nagy sikerű filmje után először készült adaptáció Déry Tibor börtönéveiről, de már nem az ismert novellát, hanem a konkrét tényanyagokat, dokumentumokat, leveleket, kihallgatási jegyzőkönyveket, cellajelentéseket felhasználva. A Szerelem című előadást október 5-én mutatja be a kecskeméti Katona József Színház, amely Déry Tibor október 19-i születésnapja alkalmából különleges programmal készül, méltóképpen emlékezve meg az íróról.

Déry Tibor író és Réz Pál irodalomtörténész, szerkesztő (1971)

A Ruszt József Stúdiószínházban október 19-én délután fél 4-től levetítik Makk Károly Szerelem című filmjét, majd délután 5-től Déry a színházban címmel Ungvári Tamás esztétával és Szikora János igazgatóval, rendezővel, majd 6-tól Déry a börtönben címmel Makk Károly rendezővel és Standeisky Éva történésszel beszélget Réczei Tamás. Este 7 órától a Kelemen László Kamaraszínházban kerül sor a Szerelem című előadásra, amely után közönségtalálkozót tartanak.

A kecskeméti színház szeretettel vár minden érdeklődőt! A programok a színházi előadáson kívül ingyenesek, de előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni a színház honlapján, elektronikus úton lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417997523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása