7óra7

Indul az évad a Jurányi Inkubátorházban

Indul az évad a Jurányi Inkubátorházban

2013. 09. 29. | 7óra7

Az idei évadban szeretnék megvalósítani azt a művészeti profilt, azt a működési formát, amit már a Jurányi Inkubátorház megnyitásakor terveztek, csak éppen energia és idő hiányában még nem tudták teljes körűen megvalósítani - olvasható a Füge Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, produkciós házként elsősorban a gyártásra szeretnének koncentrálni. Különböző - elsősorban a Jurányi Inkubátorházban dolgozó - csapatok próbálnak náluk egy-egy hetet, tevékenységük pedig nyilvános próbával, munkabemutatóval, műhelymunkával zárul.

Lefitymálva

Továbbra is céljuk, hogy a Jurányi, mint aktív közösségi tér nyitott kapukkal - kiállításokkal, színházi programokkal, könyvbemutatókkal, performanszokkal, beszélgetésekkel és szakmai találkozókkal - fogadja a művészeket és a látogatókat. Továbbra is több mint 50 alkotói csoportnak, művésznek igyekeznek optimális infrastrukturális és szellemi teret biztosítani.

A Jurányi színházi arculatát állandó repertoár határozza meg: a Gólem Színház Lefitymálva című előadásától, a TÁP Színház Furnitur című új bemutatóján át, a Szputnyik Hajózási Társaság Kockavető című darabjáig láthatók náluk produkciók. Emellett egyszeri kulturális eseményeket is szerveznek: egy-egy színházi előadáshoz kötődő szakmai beszélgetést, kiállítás megnyitóhoz kapcsolódó performanszt, nyilvános műhelymunkákat, kreatív, élő installációkat.

Kockavető - Fábián Gábor Közösségi házként igyekeznek közös munkára, együttgondolkodásra motiválni az itt lévő csapatokat, ezért felkértek néhány alkotói csoportot, hogy elsősorban a náluk dolgozó művészekben gondolkozva hozzanak létre eseményeket, produkciókat, projekteket.

A Jurányiban Kárpáti Péter és a Titkos Társulat októbertől Színházi jammelés címmel indít el improvizációs előadásokat, Kovács Dániel és Dömötör András pedig Művház címmel havonta jelentkező sitcomot szervez a Katonában Gondnokság címmel futó produkció folytatásaként. A főbb szerepekben Szamosi Zsófi, Mészáros Piroska, Vajda Milán, Schruff Milán és Tamási Zoltán lesz látható.

Ebben az évadban indul útjára a Dumaszínház és a FÜGE együttműködése is, a Cabaret Ma, amely új, független humoros produkciók létrehozását célozza meg. A közönség októbertől az évad végéig a tervek szerint öt kabaré bemutatót és havonta jelentkező stand-up produkciókat láthat, amelyek helyszíne részben a Jurányi lesz. Az együttműködés egyik része egy alternatív stand-up projekt. Ennek első bemutatója Férfi szexualitás címmel novemberben lesz Bánki Gergely, Janklovics Péter és Vinnai András közreműködésével.

Októberben a Jurányi Inkubátorház születésnapjára tervezett eseménnyel indítják útjára az Újirány Klubot, amelynek keretein belül esténként a könnyedebb műfajoknak adják át a terepet, fiatal színész-zenekarok és a független színházi terület ismert lemezlovasainak fellépésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr527997541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása