7óra7

Továbbra is Kutyaszorítóbban

Továbbra is Kutyaszorítóbban

2013. 07. 09. | 7óra7

Az előadás hat fiatal budapesti srác története, akik nem ismerik egymást. Azt tervezik, hogy Andy Vajna születésnapi partyján kirabolják a producer házát, és a filmtámogatási pénzzel elmenekülve új életet kezdenek egy másik országban. Az akciót az egyik fiú apja szervezi, aki álneveket ad a fiúknak: Fehér, Szőke, Narancs... A tervek szerint a rablás után egyenesen egy raktárba hajtanak, hogy szétosszák a pénzt.

Az akció vérfürdőbe torkollik: az egyik fiú nem tud uralkodni magán és lövöldözni kezd. A rendőrség rajtuk üt a helyszínen. Mindegyikük különböző utakon menekül a házból, nem tudnak egymásról semmit. A megbeszélt búvóhelyen, a raktárban kétségbeesetten igyekeznek rekonstruálni a házban történt eseményeket. Mindenki bizalmatlanná válik, vádaskodik, és félti a saját életét. Senki nem hisz senkinek, miközben nem mernek sem kimozdulni a raktárból, sem odabent maradni. Kutyaszorítóban vannak, amikor is rádöbbennek, hogy van egy besúgó közöttük.

"Quentin Tarantino azonos című filmjének színpadi átiratát a színészekkel közösen dolgoztuk át - meséli Radnai Márk, az előadás rendezője. - A realitás, a mesevilág és az abszurd találkozik egy történetben. Tarantino ma már klasszikusnak számító kultuszfilmjét úgy dolgoztuk át, hogy az minden humorát és eleganciáját megőrizve egy új megvilágításban, komplexebb formában kerüljön színpadra. Az átdolgozott anyagban olyan jelenetek is megelevenednek, amelyek a filmtől elrugaszkodva, magyarországi viszonyokban mutatják be a szereplőket, akik a bizalmatlanság, a hitetlenség és a tehetetlenség mintái. Frusztrált fiatalok, akik egész életükben nem akartak mást, mint jól élni."

A produkció kőszínházi bemutatójához kapcsolódóan új trailert is forgattak az előadáshoz.

Kutyaszorítóbban trailer

"Ez a következetesen kidolgozott, egyébként szinte minden elemében kihasznált díszlet már önmagában is egy _bravúr_, hiszen egyszerre képes megjeleníteni a raktárépület valóságos terét és a flashbackek füstös, sötét, mégis színes világát. Szóval a magával ragadóan sokrétű látvány és hangulat egyértelműen adott. Legalább annyira egyértelműen, ahogyan a színészek léteznek a színpadon. Egy pillanatig sem kérdéses, hogy minden karakter, minden figura alaposan és részletesen ki van találva" – írtuk az előadásról.

Kutyaszorítóbban - Kovács Gergely, Simon Zoltán, Rada Bálint, Rusznák András, Kovács Ádám, Klem Viktor

A nyári bemutatóhoz képest kissé átszabott Kutyaszorítóbban – Rusznák András, Klem Viktor, Kovács Ádám, Simon Zoltán e. h., Kovács Gergely e. h., Rada Bálint e. h., Fehér Benő e. h., Király Dániel e. h., Borbély Alexandra e. h., Pálos Hanna e. h. és Anger Zsolt szereplésével – legközelebb május 3-án és 31-én látható a Bárka Színház Cseh Tamás-termében.

_Kapcsolódó:_

>>> Premier előtt - Kutyaszorítóbban: Csak saját erőből >>> Kutyaszorítóbban - időpontok, színlap, fotók >>> A mi színeink - írásunk az előadásról

_Beszélgetések az előadás alkotóival:_

>>> „Mi huszonévesekről beszélünk” - Radnai Márk, Kovács Ádám, Cseh Renátó >>> Radnai Márk: Oroszlán nélkül nincs cirkusz >>> Simon Zoltán: Nincs olyan, hogy kész >>> Kovács Gergely: Szeretnék új ügyekbe belekeveredni >>> Pálos Hanna: A maszk mögött személyesen >>> Borbély Alexandra: Nem hiszek a sebfelkapargatásban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr528000851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása