7óra7

Megjelent a Nemzeti Színház igazgatói pályázata

Megjelent a Nemzeti Színház igazgatói pályázata

2013. 07. 06. | 7óra7

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény előírásainak megfelelően pályázatot hirdet a Nemzeti Színház Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatói álláshelyének betöltésére. A pályázat megjelentetését az tette szükségessé, hogy a Nemzeti Színház jelenlegi direktorának, Alföldi Róbertnek az öt évre szóló mandátuma a mostani színházi évad végén lejár. Balog Zoltán miniszter döntése értelmében az új igazgató 2013. július elsejével kezdheti meg munkáját, megbízatása szintén öt évre, 2018. június 30-ig szól.

A pályázat beadására a megjelenéstől számított 30 nap áll rendelkezésre, azaz 2012. november 15-ig nyújtható be. A vonatkozó jogszabály értelmében a pályázatokat a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálni. A munkakör betöltéséről – a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve – a munkáltatói jogkör gyakorlója, azaz az emberi erőforrások minisztere a pályázatok elbírálását követő 30 napon belül dönt. A döntést az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormany.hu oldalon teszi közzé.

A vezető fő feladatai a kiírás szerint: a Nemzeti Színház mint kiemelt jelentőségű és minden értékre nyitott színházművészeti műhely magas színvonalú szakmai tevékenységének irányítása, a Nemzeti Színház pozíciójának, a magyar színházi életben betöltött reprezentatív szerepének megőrzése és megerősítése, a legmagasabb szakmai minőség követelményének megfelelve; a Nemzeti Színház alaptevékenységének megfelelően a magyar színházművészet hagyományainak ápolása, a kortárs színházművészet megújítása; új kortárs művek megszületésének és bemutatásának elősegítése; a magyar színházművészet alkotóinak továbbfejlődésre, önképzésre és tanulásra alkalom teremtése; a Nemzeti Színház nemzetközi művészi kapcsolatainak bővítésén és ápolásán keresztül a Nemzeti Színház nemzetközi színházművészeti pozíciójának erősítése; a magyar színházi kultúra egyetemessége jegyében a határon túli magyar színházakkal való együttműködés folytatása és értékeinek bemutatása; tevékeny részvétel a fiatalok színházra nevelésében, gyermek- és ifjúsági programok, valamint beavató színházi előadások megvalósításán keresztül.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó szakmai elképzeléseit, több évadra vonatkozó produkciós tervet. A szakmai koncepció kidolgozásánál különös tekintettel kell lenni az alábbiakra: a klasszikus nemzeti repertoár korszerű formanyelven történő bemutatására, a kortárs magyar drámai művek létrehozására és színpadi bemutatására, a kortárs és klasszikus külföldi szerzők műveinek
színpadi bemutatására vonatkozó szakmai elképzelések ismertetése; hazai és nemzetközi hatókörű szakmai kapcsolatrendszer kialakítására és fenntartására vonatkozó szakmai elképzelések ismertetése, a gyermek- és ifjúsági korosztály színházra nevelésére vonatkozó elképzelések ismertetése, a 18-40 éves korosztály bevonására, rendszeres színházi nézővé nevelésére vonatkozó elképzelések bemutatása, a független előadó-művészeti szférával történő kapcsolattartásra, együttműködésre vonatkozó elképzelések bemutatása, a társművészetekkel történő kapcsolattartásra, együttműködésre vonatkozó
elképzelések jelzése, a művészeti felsőoktatással való kapcsolattartásra, fiatal művészek pályakezdésének és kibontakozásának támogatására vonatkozó elképzelések ismertetése.

A Nemzeti Színház jelenlegi főigazgatója, Alföldi Róbert újra pályázik a posztra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr277999765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása