7óra7

Közeleg a Komáromi Jókai Színház ünnepi évadának első bemutatója

Közeleg a Komáromi Jókai Színház ünnepi évadának első bemutatója

2013. 07. 06. | 7óra7

Komáromi Jókai Színház A történet a XIX. század legvégének Párizsában játszódik. Petypon doktor, a híres orvosprofesszor egy reggel szörnyű fejfájásra ébred. Az elmúlt estéből annyira emlékszik csupán, hogy kollégája unszolására életében először megivott egy pohár bort a Maxim mulatóban. Utána még egyet, és még egyet... Ráadásul, számára érthetetlen okokból, a hitvesi ágyon öregecske felesége helyett a lokál csinos szupersztárja, Osztrigás Mici fekszik. A kora reggel váratlanul betoppanó tábornok nagybácsi, természetesen, azonnal félreérti a helyzetet: a doktor ágyában heverésző hiányos öltözetű hölgyről nem gondol (nem is gondolhat) mást, mint hogy az orvos felesége. Ettől kezdve persze megállíthatatlanok a félreértések, a személy- és szerepcserék, a bohózat feltartóztathatatlanul pörög.

Osztrigás Micit Holocsy Krisztina, Petypon doktort Mokos Attila, ennek feleségét Szabó Szvrcsek Anita játssza. A további főbb szerepekben tábornokként Boráros Imrét, Petypon kollégájaként Olasz Istvánt láthatják. A darabban viszontláthatják a színház örökifjú nyugdíjas színészeit: Szentpétery Arankát, Lőrincz Margitot, Petrécs Annát és Ropog Józsefet. További szereplők: Balaskó Edit, Bandor Éva (Jászai Mari-díjas), Bernáth Tamás, Hajdú László m.v., Majorfalvi Bálint, Molnár Xénia, Nagy László, Németh István, Skronka Tibor, Szabó Viktor, Tar Renáta. Az előadás díszlettervezője Mira János, jelmeztervezője Gadus Erika, a zenei munkatárs pedig Pálinkás Andrássy Zsuzsanna.

Színházi lábjegyzet 1.

A bemutatót követően októberben még négyszer tekinthetik meg az előadást az érdeklődők.

>>> Egy hölgy a Maximból - színlap, szereposztás, időpontok >>> A Komáromi Jókai Színház műsora a 7óra7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr797999939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása