7óra7

Készül az Adáshiba Veszprémben

Készül az Adáshiba Veszprémben

2013. 07. 06. | 7óra7

Adáshiba olvasópróba - Oberfrank Pál, Eperjes Károly, Tordy Géza Szakonyi Károly egyik legnépszerűbb darabja az Adáshiba. A magyar évad tiszteletére tűzi műsorára ezt a művet a Petőfi Színház, nem akármilyen szereposztással és rendezővel. Az előadást Tordy Géza Kossuth-és Jászai Mari-díjas, Kiváló és Érdemes művész, a Nemzet Színésze állítja színpadra. A legendás művész az 1980-as évek közepén rendezője, majd főrendezője volt a teátrumnak. Az előadásban színpadra lép két Kossuth-és Jászai-díjas színész Eperjes Károly és Reviczky Gábor, valamint a Jászai-díjas, Érdemes művész, Esztergályos Cecília, aki az 1990/91-es évadban már játszott Veszprémben. A komédiában láthatják a nézők Oberfrank Pált, a színház igazgatóját, a társulat tehetségét, Trokán Annát, a pécsi színháztól érkező Darabont Mikoldot és a legutóbb Miskolcon dolgozó Chajnóczki Balázst. Mellettük két fiatal, Habóczki Máté és Ticz András kettős szereposztásban szerepel a produkcióban.

Tordy Géza az olvasópróbán röviden arról beszélt, nem modernizálta a darabot, azért sem, mert Szakonyi Károly műve a mai korban is nagyon aktuális üzenetekkel, gondolatokkal bír.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397999679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása