7óra7

A per: Barta Dóra Kafkát rendez az M Studióban

A per: Barta Dóra Kafkát rendez az M Studióban

2013. 07. 06. | 7óra7

Az előadás a váratlan-alaptalan támadásnak kitett kafkai főhős, Josef K. menekülési kísérleteit állítja színpadra. A megingathatatlannak hitt biztonság elvesztése a főhőst korábbi önmagán való túllépésre kényszeríti. Kitörési próbálkozásainak képzeletbeli segítőjeként jelenik meg a Nő, aki az alkotók értelmezésében egyaránt anya, feleség és az érzékiség megtestesítője.

Noha Kafka regénye helyenként nehézkesnek, szikárnak tűnhet, a könyv lapjain létrejövő erős konvenciókra épülő, szürreális világ zsigerileg foglalkoztatta a rendezőt. A fülledt, nyomasztó légkört lírai jelenetekkel ellenpontozza az előadás, mely így túlmutat a reménytelen megsemmisülésen.

Barta Dóra a klasszikus balett eszköztárának kortárs tánc- és mozgáselemekkel való elegyítésével, az így létrejövő egyedi mozgásnyelvvel kísérletezik. Ezt az előadásban a hagyományos prózai színház elemei, azaz Kafka műveiből vett párbeszéd- és prózarészletek is kiegészítik.

A bemutató időpontja június 9., szombat este 7 óra, helyszín a sepsiszentgyörgyi Lajtha László Stúdióterem. További előadások: június 11-én és 15-én, este 7-től. Josef K.-t Orbán Levente, Milenát Sânziana Tarța, Grubachnét és Bürstner kisasszonyt Polgár Emília, Lenit Nagy Eszter játssza.

>>> A per - színlap, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr798000487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása