7óra7

„Egy természetfölötti, angyali világ is kibontakozik” – Szentivánéji álom az M Studioban

„Egy természetfölötti, angyali világ is kibontakozik” – Szentivánéji álom az M Studioban

2013. 07. 06. | 7óra7

A társulat korábban már színre vitte mozgásszínházi eszköztárral az Othellót (Othello és hőn szeretett Desdemonája a Romeo & Júliát valamint a Hamletet - írta kedden a Krónika című erdélyi napilap.

Csütörtökön este a társulat a Lajtha László Stúdióteremben mutatja be a sorozat negyedik darabját, amelyet a Szentivánéji álom című vígjátékból kiindulva Uray Péter művészeti vezető rendezett.

Uray Péter szerint a darab rendkívül izgalmas, réteges szerkezete lehetőséget kínál különféle regiszterek megmutatására. „A fiatalok a shakespeare-i erdőben beavatáson, alapvető változásokon esnek át. Központi kérdés, hogy ez az erős megrázkódtatás elegendő-e ahhoz, hogy a szereplők az őket körülvevő világon is változtassanak – mondta a rendező.

Az előadást az erőteljes, impulzív mozgások, valamint a csendes, visszafogott történések váltakozása jellemzi, amelyek során egy természetfölötti, angyali világ is kibontakozik. Az előadás a szöveg mögöttesét tárja fel, megjeleníti mindazt, ami szavak nélkül is érthető – tette hozzá Uray Péter.

Az előadást a csütörtöki bemutató után vasárnap este is megtekintheti a közönség.

>>> Szentivánéji álom - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr97999655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása