7óra7

Özvegy Karnyóné gyenge pontja
7óra7: (4/10)
Közösség: (0/10)

Özvegy Karnyóné gyenge pontja

2010. 10. 03. | 7óra7

Az egyszeregynél is egyszerűbb cselekmény egyébként is csak arra lenne való, hogy Hajdú István, Szakács Tibor és Magyar Attila felhőtlenül kibontakozhasson, ám sem rendezője, sem dramaturgja nem lévén eme zabolátlan akciónak, a derűt gyakran zordon ború kénytelen eltakarni, sokszor öncélú, fingós-röfögős „poénokkal” helyettesítve azt a munkát, amely valódi előadássá gereblyézhetné össze ezt a buja, szerteágazó ötlethalmot. Persze röpködnek a színészi és nyelvi poénok, a gusztusra ható egyszerre borzasztó és megmosolyogtató - szerencsére csak a fantáziánkban megjelenő - színpadi képek és az összefércelt gegek, de ezek nagyon ritkán találnak célba (pl. a Magyar Attila által életrekeltett Karnyóné hattyúdala), gyakran csak ippeghogy súrolnak (pl. Szakács Tibor autistája) és körülbelül ugyanennyiszer teljesen mellé mennek (pl. Hajdú István Elvis-paródiája).
Az előadás vitathatatlanul legnagyobb hiánya a kívülről szemlélő alkotó, aki megmondhatta volna, hogy az igényes szellemességgel kidolgozott, valóban értékes alapanyag milyen poénokat bír el, és melyeket veti le magáról. Ez esetben talán még egy humorforrás, a dramaturgiából kinövő poénok is helyet kaphattak volna a produkcióban. Ez annál is inkább lett volna üdvös, mert ennek egyik legnagyobb mestere a most is főszerepet vállaló, de így pont a keretek közé szorított improvizáció lehetőségétől megfosztott Magyar Attila, akinek így lehetett volna terepe egy olyan one-man-show-hoz, amely méltán hozott zajos sikert A Sors bolondjainak is. Ez utóbbi előadás abban is különbözött a most tárgyalttól, hogy a poénok nem az otromba külsőségekre és a fizikai összetevőkre, hanem a tartalomra épültek.
Talán ez ennek az Özvegy Karnyónénak a gyenge pontja: csak komikus forma van, komikus tartalom nincsen. Csak nyomokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr468003237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása